02/10/2021 02/10/2021 Μόλις ένα Σαββατοκύριακο μετά την εορτή της επανακομιδής της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ανδρέα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Πατρών, η πρωτεύουσα της Αχαΐας έχει έναν ακόμα λόγο να γιορτάζει. Σήμερα, Σάββατο και αύριο Κυριακή, 2 και 3 Οκτωβρίου αντίστοιχα, η Ιερά Μητρόπολη Πατρών τιμά την 19η επέτειο από την επανακομιδή της Τιμίας Κάρας της...
02 Οκτωβρίου, 2021 - 15:15
Τελευταία ενημέρωση: 02/10/2021 - 16:31

Δεύτερη γιορτή στην Πάτρα – Τι γιορτάζει αυτό το Σαββατοκύριακο

Διαδώστε:
Δεύτερη γιορτή στην Πάτρα – Τι γιορτάζει αυτό το Σαββατοκύριακο

Μόλις ένα Σαββατοκύριακο μετά την εορτή της επανακομιδής της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ανδρέα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Πατρών, η πρωτεύουσα της Αχαΐας έχει έναν ακόμα λόγο να γιορτάζει. Σήμερα, Σάββατο και αύριο Κυριακή, 2 και 3 Οκτωβρίου αντίστοιχα, η Ιερά Μητρόπολη Πατρών τιμά την 19η επέτειο από την επανακομιδή της Τιμίας Κάρας της Αγίας Ειρήνης στον ομώνυμο Ιερό Ναό στον Ριγανόκαμπο, όπου και αυτή θησαυρίζεται.

Οι διήμερες εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν ήδη με την έξοδο της εικόνας της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης.

Μάλιστα, την Κυριακή το πρωί στη Θεία λειτουργία θα προεξάρχει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος. 

Ήταν αρχές Οκτωβρίου του 2002, όταν στην Πάτρα επεστράφη η Τιμία Κάρα της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης από το γαλλικό καθολικό μοναστήρι Hautecombe, στην Σαβοΐα. Η επανακομιδή της Τιμίας Κάρας είχε λάβει χώρα με τις πρέπουσες τιμές στην Πάτρα και μάλιστα είχε ψαλεί δέηση στην πλατεία Δούρου στα Σύνορα, προτού μεταφερθεί η Τιμία Κάρα στον ομώνυμο ιερό ναό στην περιοχή του Ριγανόκαμπου.

Οι εκδηλώσεις είχαν πραγματοποιηθεί επί Μητροπολίτου πρώην Πατρών κυρού Νικοδήμου και πλήθος κόσμου είχε δώσει το παρών συγκινημένο, για να υποδεχθεί στην Πάτρα, όπου φυλασσόταν παλαιότερα, την Τιμία Κάρα της Αγίας Ειρήνης.

Οι δε αντιπροσωπεία της Γαλλικής Καθολικής εκκλησίας, που συνόδευε την Τίμια Κάρα, λέγεται πως είχε εντυπωσιαστεί από τις αντιδράσεις και την ευλάβεια του κόσμου.

Σήμερα στις 6:30 το απόγευμα θα ψαλεί ο πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας. Θα ομιλήσει ο αρχιμανδρίτης π. Ιωσήφ Μήλιας, μοναχός της Ιεράς Μονής Ομπλού.

Αύριο, ανήμερα της εορτής, στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό της Αγίας Ειρήνης στον Ριγανόκαμπο, το πρωί θα προεξάρχει στην Θεία λειτουργία και θα μιλήσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος. Στις 6 το απόγευμα της Κυριακής θα τελεστεί εσπερινός και Ιερά Παράκληση στην Αγία Ειρήνη, όπου θα προεξάρχει ο αρχιμανδρίτης π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος, πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών. Θα ψάλλουν μέλη των Νεανικών Συντροφιών και των Κατηχητικών της ενορίας.

Υπενθυμίζεται ότι προϊστάμενος του Ιερού Ναού της Αγίας Ειρήνης στο Ριγανόκαμπο είναι ο αρχιμανδρίτης π. Ειρηναίος Σωτηρόπουλος, ο οποίος έχει και την ευθύνη του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων