15/05/2022 15/05/2022 Την Κυριακή, 15.5.2022, μετά την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος ετέλεσε τον Αγιασμό των Εγκαινίων, του Πνευματικού Κέντρου και του Εκθετηρίου, που βρίσκονται απέναντι από τον Ιερό Ναό. Ο πολυχώρος αυτός θα εξυπηρετήσει πνευματικές ανάγκες του Ναού ως και τους προσκυνητάς του Πολιούχου των Πατρών Αγίου Ανδρέου. Είναι ένας καλαίσθητος και λειτουργικός...
15 Μαΐου, 2022 - 20:40
Τελευταία ενημέρωση: 15/05/2022 - 17:54

Εγκαίνια πνευματικού κέντρου του Ιερού Ναού του Αγίου Ανδρέου, Πολιούχου Πατρών

Διαδώστε:
Εγκαίνια πνευματικού κέντρου του Ιερού Ναού του Αγίου Ανδρέου, Πολιούχου Πατρών

Την Κυριακή, 15.5.2022, μετά την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος ετέλεσε τον Αγιασμό των Εγκαινίων, του Πνευματικού Κέντρου και του Εκθετηρίου, που βρίσκονται απέναντι από τον Ιερό Ναό.

Ο πολυχώρος αυτός θα εξυπηρετήσει πνευματικές ανάγκες του Ναού ως και τους προσκυνητάς του Πολιούχου των Πατρών Αγίου Ανδρέου.

Είναι ένας καλαίσθητος και λειτουργικός χώρος, που θα φιλοξενήσει πνευματικές συνάξεις, ομιλίες και άλλες πνευματικές εκδηλώσεις, που εντάσσονται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων, του Ιερού Ναού του Αγίου Ανδρέου και της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

Παράλληλα θα λειτουργεί εκθεσιακός χώρος, όπου οι επισκέπτες θα βρίσκουν είδη ευσεβείας, εικόνες, ψυχοφελή βιβλία, δώρα για βαπτίσεις και γάμους, μοναστηριακά προιόντα, και άλλα είδη ευλαβείας.

Ο Σεβασμιώτατος, μίλησε για την ανάγκη δημιουργίας ενός τέτοιου χώρου, στον Ιερό Ναό, μάλιστα στην εποχή μας που η Εκκλησία μας δραστηριοποιείται σε πολλούς τομείς, παράλληλα με το λειτουργικό και αυστηρά λατρευτικό Εκκλησιαστικό της έργο.

Η υποδοχή και η πνευματική ξενάγηση των προσκυνητών στο Ναό του Αποστόλου Ανδρέου, η λειτουργική ζωή και εν γένει πνευματική και γενικότερη προσφορά της Εκκλησίας μας, σε χρόνους και καιρούς δύσκολους, αποτελεί το κύριο μέλημα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου και των Κληρικών της Αποστολικής Μητροπόλεως Πατρών.

Ο Σεβασμιώτατος, μίλησε για την ξεχωριστή, την υψίστη δωρεά από τον Θεό, να κατέχει η πόλη και Μητρόπολη των Πατρών, τον Τάφο, τον Σταυρό του μαρτυρίου και την τιμία Κάρα του Πρωτοκλήτου, τα οποία φυλάσσονται στους δύο περικλεείς και πανιέρους εμβληματικούς Ναούς του (παλαιόν και νέον) και στη σημασία που έχει η παρουσία του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου και οι πρεσβείες του τόσο για τον Πατραικό Λαό, όσο και όλον το χριστιανικό και όχι μόνο κόσμο.

Ιδιαιτέρως σημείωσε την επισκεψιμότητα στο Ναό, Σχολείων όλων των βαθμίδων, απ’ όλη την Ελλάδα, κυρίως κατά το τελευταίο διάστημα.

Ευχαρίστησε όλους όσοι υπό την ευλογία και καθοδήγησή του, εργάστηκαν και συνεργάστηκαν, ώστε να πραγματοποιηθεί αυτό το έργο και επαίνεσε κυρίως τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμ. π. Αρτέμιο Αργυρόπουλο, ο οποίος με πολλή διάθεση και κόπο ψυχοσωματικό μαζί με το προσωπικό του Ναού και τους άλλους ευσεβείς συνεργάτες έφεραν εις πέρας αυτό το έργο.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε επίσης, όλους όσοι ετίμησαν με την παρουσία τους, την σεμνή τελετή των Εγκαινίων του πνευματικού και εκθεσιακού κέντρου του Ιερού Ναού και ανακοίνωσε ότι προχωρεί προς το τέλος της και η αγιογράφηση του Ναού, ενώ θα αρχίσουν σημαντικές εργασίες αποκαταστάσεως από την φθορά του χρόνου στο εξωτερικό και εσωτερικό του Ναού.

Στην τελετή των Εγκαινίων παρέστησαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, πολλοί Ιερείς, οι Βουλευτές, κ. Χριστίνα Αλεξοπούλου, κ. Ιάσων Φωτήλας και κ. Άγγελος Τσιγκρής, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χαράλαμπος Μπονάνος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Αντώνιος Χαροκόπος και κ. Γεώργιος Αγγελόπουλος, η Αντιδήμαρχος κ. Βίβιαν Σαμούρη,ο πρ. Υφυπουργός κ. Νικόλαος Νικολόπουλος, ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ της Ν.Δ. Αχαίας, κ. Αντώνιος Κουνάβης, εκπρόσωποι Αρχών και Φορέων και πλήθος Λαού.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων