16/01/2020 16/01/2020 Επιστολή -παρέμβαση για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στην “φονική οδό” Πατρών- Πύργου, απέστειλε προς τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή, ο Μητροπολίτης Πατρών, κ. Χρυσόστομος. Ο Σεβασμιώτατος, αναφερόμενος στον θάνατο των δύο εκπαιδευτικών, καλεί τον υπουργό να εντείνει τις προσπάθειές του, ώστε  να αρχίσουν τάχιστα οι εργασίες στον δρόμο αυτό, στον οποίο...
16 Ιανουαρίου, 2020 - 10:12

Επιστολή-παρέμβαση του Μητρ. Πατρών για τη “φονική οδό”

Διαδώστε:
Επιστολή-παρέμβαση του Μητρ. Πατρών για τη “φονική οδό”

Επιστολή -παρέμβαση για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στην “φονική οδό” Πατρών- Πύργου, απέστειλε προς τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή, ο Μητροπολίτης Πατρών, κ. Χρυσόστομος.

Ο Σεβασμιώτατος, αναφερόμενος στον θάνατο των δύο εκπαιδευτικών, καλεί τον υπουργό να εντείνει τις προσπάθειές του, ώστε  να αρχίσουν τάχιστα οι εργασίες στον δρόμο αυτό, στον οποίο συντελούνται σχεδόν καθημερινά τροχαία ατυχήματα. “Επί των προηγουμένων Κυβερνήσεων, έγιναν πολλές παρεμβάσεις απ’ όλους τους Φορείς, βεβαίως και από την Ιερά Μητρόπολη Πατρών. Πολλές υποσχέσεις εδόθησαν και πολλοί προγραμματισμοί έγιναν. Όμως φως στην συγκεκριμένη περίπτωση, δυστυχώς, δεν εφάνη” αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει: “Το γράμμα μου αυτό γράφτηκε ως χρέος πατρικό, στη μνήμη των δύο Εκπαιδευτικών, οι οποίοι άφησαν την τελευταία τους πνοή στην οδό Πατρών-Πύργου, αλλά και στην μνήμη όσων έβαψαν με το αίμα τους, αυτό το δρόμο επί τόσα έτη. Επίσης εγράφη ως χρέος προς όλους όσοι φέρουν διά βίου το βάρος της αναπηρίας, εξαιτίας αυτής της οδού, αλλά και ως χρέος έναντι όλων των συμπολιτών μας, όλων των συνανθρώπων μας, Αχαιών, Ηλείων και άλλων που διέρχονται από το δρόμο αυτό”.

Διαβάστε την επιστολή

Με πόνο ψυχής Σας γράφω αυτό το γράμμα επιθυμώντας αφ’ ενός μεν, να Σας καταστήσω κοινωνόν της βαθυτάτης θλίψεως η οποία κατέκλυσε την ψυχή μας κατά την κηδεία δύο εγκρίτων Εκπαιδευτικών, οι οποίοι άφησαν κατ’ αυτάς τας ημέρας, την τελευταία τους πνοή στην φονική οδό Πατρών-Πύργου, όπου έχουν δυστυχώς φονευθή πάρα πολλοί συνάνθρωποί μας, κυρίως νέοι, αφ’ ετέρου δε, να Σας παρακαλέσω, όπως εντείνετε τις προσπάθειές Σας, ώστε να ληφθούν ως οίον τε τάχιστα αποφάσεις προκειμένου να αρχίσουν επιτέλους οι εργασίες, να προχωρήσουν και να περατωθούν, στην τόσο προβληματική και πολυσυζητημένη οδό Πατρών-Πύργου.
Επί των προηγουμένων Κυβερνήσεων, έγιναν πολλές παρεμβάσεις απ’ όλους τους Φορείς, βεβαίως και από την Ιερά Μητρόπολη Πατρών. Πολλές υποσχέσεις εδόθησαν και πολλοί προγραμματισμοί έγιναν. Όμως φως στην συγκεκριμένη περίπτωση, δυστυχώς, δεν εφάνη.

Χαρακτηριστικό της καταστάσεως η οποία επικρατεί στο συγκεκριμένο δρόμο, είναι η ονομασία που του έχει δοθή από πολλούς, «οδός θανάτου».

Κάνετε ο,τι είναι δυνατόν, ώστε να μη θρηνήσωμε άλλα θύματα και να μη προστεθούν άλλοι ανάπηροι στις εκατοντάδες των προηγουμένων. Ο δρόμος αυτός είναι άκρως επικίνδυνος.

Το γράμμα μου αυτό γράφτηκε ως χρέος πατρικό, στη μνήμη των δύο Εκπαιδευτικών, οι οποίοι άφησαν την τελευταία τους πνοή στην οδό Πατρών-Πύργου, αλλά και στην μνήμη όσων έβαψαν με το αίμα τους, αυτό το δρόμο επί τόσα έτη. Επίσης εγράφη ως χρέος προς όλους όσοι φέρουν διά βίου το βάρος της αναπηρίας, εξαιτίας αυτής της οδού, αλλά και ως χρέος έναντι όλων των συμπολιτών μας, όλων των συνανθρώπων μας, Αχαιών, Ηλείων και άλλων που διέρχονται από το δρόμο αυτό.

Τέλος, προσθέτω κοντά στα όσα προηγουμένως ανέφερα και τα οποία έχουν το πρώτιστο ενδιαφέρον και τους λόγους τους πολιτιστικούς και ιστορικούς, οι οποίοι επιβάλλουν στην Κυβέρνηση να αρχίση άμεσα την κατασκευή του δρόμου.

Η Πάτρα είναι η τρίτη πόλις της Ελλάδος, έχει το τρίτο λιμάνι, είναι πόλις που όχι μόνο την επισκέπτονται πλήθη ανθρώπων, Ελλήνων και άλλων, αλλά και δι’ αυτής κατευθύνονται, διά της οδού Πατρών-Πύργου, στην Ηλεία, (η οποία έχει επίσης μεγάλο ιστορικό ενδιαφέρον), Μεσσηνία, νησιά Ιονίου κ.λ.π.

Με την πίστη και όχι απλώς με την ελπίδα, ότι θα εισακουσθούν οι εκκλήσεις και παρακλήσεις μας για το συγκεκριμένο θέμα, Σας ασπάζομαι εν Κυρίω, ευχόμενος υγιεία και ευλογία παρά Θεού, στην επιτέλεση του πολυευθύνου έργου Σας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων