27/10/2022 27/10/2022 Ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος ιερούργησε στον ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου στην Άνω πόλη Πατρών, με αφορμή την εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Δημητρίου του Μυροβλήτη. Συλλειτούργησε ο Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Θεοδόσιος. Ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στη ζωή και το μαρτύριο του Αγίου Δημητρίου και στο ιεραποστολικό έργο το οποίο επιτελείται...
27 Οκτωβρίου, 2022 - 21:00
Τελευταία ενημέρωση: 27/10/2022 - 21:04

Η εορτή του Αγίου Δημητρίου στην Πάτρα

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Δημητρίου στην Πάτρα

Ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος ιερούργησε στον ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου στην Άνω πόλη Πατρών, με αφορμή την εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Δημητρίου του Μυροβλήτη. Συλλειτούργησε ο Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Θεοδόσιος.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στη ζωή και το μαρτύριο του Αγίου Δημητρίου και στο ιεραποστολικό έργο το οποίο επιτελείται με την χάρη του Θεού στην Κεντρική Αφρική, στην Μητρόπολη Κινσάσας όπου υπηρετεί ο Σεβασμιώτατος κ. Θεοδόσιος.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, προσεφώνησε εν αγάπη, τον ιεραπόστολο Αρχιερέα του Αλεξανδρινού Θρόνου και εξέφρασε την χαρά του, διότι ένας ακόμη Κληρικός από την Μητρόπολη Πατρών, εργάζεται με ζέση ψυχής στην Κεντρική Αφρική, ώστε οι εκεί αδελφοί να γνωρίσουν τον αληθινό Θεό.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, προεχείρισε μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, Πρωτοπρεσβύτερον, τον Αιδεσιμιλογιώτατο Πρεσβύτερο π. Ιωάννη Δροσόπουλο, Εφημέριο του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου Πατρών, ο οποίος επί πολλά έτη εργάζεται στον ιερό Αμπελώνα του Κυρίου με σεμνότητα και ιερό ζήλο.

Την παραμονή της εορτής, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, χοροστάτησε στον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στο χωριό Άρλα Πατρών, αφού προηγουμένως, τέλεσε την Ακολουθία επί της σαλευθείσης Αγίας Τραπέζης, λόγω των εργασιών της εκ βάθρων ανακαινίσεως του Ιερού Ναού.

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την χαρά του για την συμμετοχή των κατοίκων του χωριού στην ιερά τελετή και κυρίως για τον εκκλησιασμό των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου με τους οποίους συνομίλησε επ’ αρκετόν επαινέσας τους Διδασκάλους για το έργο το οποίο επιτελούν.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος χοροστάτησε και μίλησε την παραμονή στον μεγάλο Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Πατρών, ο οποίος είχε κατακλυσθεί υπό πλήθους ευσεβών Χριστιανών.

Ανήμερα, της εορτής ο Θεοφιλέστατος χοροστάτησε στον Όρθρο και προέστη της Θείας Λειτουργίας, ωμιλήσας περί της μαρτυρικής και ενδόξου πολιτείας του Μυροβλήτου Μεγαλομάρτυρος Αγίου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Μποζαιτίκων Πατρών.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων