25/03/2023 25/03/2023 Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών, τέλεσε την Θεία Λειτουργία και μίλησε ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος. Ο Σεβασμιώτατος μίλησε για το θρησκευτικό μέρος, δηλαδή στην Σάρκωση του Υιού και Λόγου του Θεού, εκ Πνεύματος Αγίου και Μαρίας της Αειπαρθένου Θεοτόκου, καθώς και για το Εθνικό μέρος αναφερόμενος στα στοιχεία τα οποία συνέθεσαν την νίκη...
25 Μαρτίου, 2023 - 14:46
Τελευταία ενημέρωση: 25/03/2023 - 14:54

Η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Πάτρα

Διαδώστε:
Η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Πάτρα

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών, τέλεσε την Θεία Λειτουργία και μίλησε ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε για το θρησκευτικό μέρος, δηλαδή στην Σάρκωση του Υιού και Λόγου του Θεού, εκ Πνεύματος Αγίου και Μαρίας της Αειπαρθένου Θεοτόκου, καθώς και για το Εθνικό μέρος αναφερόμενος στα στοιχεία τα οποία συνέθεσαν την νίκη εναντίον των Τούρκων και την αποτίναξη της δουλείας 400 ολοκλήρων ετών, δηλαδή την Α) πίστη στον Χριστό, την Β) αγάπη στην Πατρίδα και την γ) ενότητα και ομοψυχία.

Αναφέρθηκε ακόμη στην μεγάλη προσωπικότητα του Παλαιών Πατρών Γερμανού, στον αγώνα κάτω από το Λάβαρο και την Σημαία της Επαναστάσεως και ανέγνωσε την Διακήρυξη του Ιεράρχου στην Αγία Λαύρα και το κείμενο (μανιφέστο) που απέστειλε στους Προξένους των ξένων Δυνάμεων στην Πάτρα, υπογεγραμμένο και από της Προκρίτους της Αχαίας, ζητώντας τους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να βοηθήσουν τον αγώνα των Ελλήνων για την Ελευθερία.

Κατέληξε δε με τα λόγια του Κόντογλου: «Αγιασμένη Ελλάδα! Είσαι αγιασμένη γιατί είσαι βασανισμένη. Και η κάθε γιορτή σου μνημονεύει και ένα μαρτύριό σου. Τα πάθη του Χριστού, τάκανες δικά σου πάθη, τα μαρτύρια των αγίων είναι και δικά σου μαρτύρια».

Εν συνεχεία, τελέσθηκε η Δοξολογία επί τη Εθνική Επετείω του 1821, με την παρουσία των τοπικών Αρχών, των Πολιτικών, Στρατιωτικών και Αστυνομικών και Εκπροσώπων άλλων Αρχών και Φορέων.

Την Ελληνική Κυβέρνηση εξεπροσώπησε ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Ανδρέας Κατσανιώτης.

Ο Σεβασμιώτατος παρακολούθησε από την εξέδρα των Επισήμων την Παρέλαση των Πολιτικών και Στρατιωτικών τμημάτων.

 

   

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων