16/02/2023 16/02/2023 Στον Ιερό Ναό της Παναγίας Βοηθείας, του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, εορτάσθηκε με κατάνυξη και εκκλησιαστική λαμπρότητα, η πανσεβάσμιος μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου πατρός Ανθίμου του εν Χίω. Το Νοσοκομείο φέρει την ονομασία, «Παναγία η Βοήθεια», ο δε Ναός της Παναγίας της Βοηθείας στον αύλειο χώρο του μεγάλου αυτού Νοσοκομειακού Ιδρύματος, είναι τόπος παραμυθίας...
16 Φεβρουαρίου, 2023 - 13:44
Τελευταία ενημέρωση: 16/02/2023 - 13:49

Η εορτή του Οσίου Ανθίμου στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών

Διαδώστε:
Η εορτή του Οσίου Ανθίμου στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών

Στον Ιερό Ναό της Παναγίας Βοηθείας, του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, εορτάσθηκε με κατάνυξη και εκκλησιαστική λαμπρότητα, η πανσεβάσμιος μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου πατρός Ανθίμου του εν Χίω.

Το Νοσοκομείο φέρει την ονομασία, «Παναγία η Βοήθεια», ο δε Ναός της Παναγίας της Βοηθείας στον αύλειο χώρο του μεγάλου αυτού Νοσοκομειακού Ιδρύματος, είναι τόπος παραμυθίας και όασις πνευματική καθ’ ημέραν, διά τους εκατοντάδες προσκυνητάς, Ιατρούς, Νοσηλευτές, ασθενείς και συγγενείς και επισκέπτες των νοσηλευομένων.

Στον Ιερό Ναό της Παναγίας Βοηθείας είναι θησαυρισμένο απότμημα του ιερού Λειψάνου του Οσίου πατρός ημών Ανθίμου του εν Χίω, προσφερθέν εις τον Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην Πατρών κ. Χρυσόστομον, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσών κ. Μάρκου, προς ευλογίαν και αγιασμό των διακονούντων με στο Νοσοκομείο «Παναγία η Βοήθεια» και όλων των ευσεβών Χριστιανών.

Τόσο την παραμονή της Εορτής, όσον και ανήμερα, πλήθος ευσεβών χριστιανών προσήλθαν για να εκκλησιασθούν και να τιμήσουν τον Άγιο Άνθιμο, εξαιτούμενοι τας αγίας λιτάς και πρεσβείας του προς Κύριον.

Στον Εσπερινό εχοροστάτησε και ωμίλησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ο οποίος ανεφέρθη στην αγία βιοτή και πολιτεία του Οσίου Ανθίμου και στην μεσιτεία του προς Κύριον, όπως συμβαίνει με όλους τους Αγίους, υπέρ των εν πίστει επιτελούντων την ιεράν του μνήμη.

•Ανήμερα, εχοροστάτησε στον Όρθρο και ετέλεσε την Θεία Λειτουργία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο αναφερθείς στο φιλόθεο και φιλάνθρωπο του Θεοφόρου πατρός, στους ασκητικούς του αγώνας και στα θαυμαστά σημεία τα οποία επιτελούνται παρά Κυρίου, διά πρεσβειών του Οσίου Ανθίμου, όπως συμβαίνει με όλους τους Αγίους.

Στη συνεχεία, αναφέρθηκε στην σπουδαία και μεγάλη εργασία η οποία γίνεται στο Γ.Π.Ν. Πατρών «Παναγία η Βοήθεια», από όλους τους εργαζομένους και διακονούντες σ’ αυτό, από τον Διοικητή, το Διοικητικό Συμβούλιο, το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό, τους Εργαζομένους και τους Εθελοντές της αγάπης.

Ιδιαίτερη μνεία έκαμε στον Ιερέα του Νοσοκομείου, Πανοσιολογιώτατον Αρχιμ. π. Χαρίτωνα Αθανασόπουλο, ο οποίος ημέρα και νύκτα, ευρίσκεται στο Νοσοκομείο διακονώντας, εν αγάπη, θυσιαστική τους Νοσηλευομένους, αλλά και όλο το προσωπικό, δίδοντας μαρτυρία αγάπης και ζωής της τοπικής μας Εκκλησίας.

Τον Σεβασμιώτατο ευχαρίστησε ο Διοικητής του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «Παναγία η Βοήθεια», κ. Δημήτριος Μπάκος, ο οποίος παρέθεσε στο Διοικητήριο, μικρά δεξίωση.

 

 

      

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων