05/04/2020 05/04/2020 Θέση για όσα συνέβησαν το πρωί έξω από τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πατρών έλαβε η Ιερά Μητρόπολη με ανακοίνωση που εξέδωσε.  “Ο Εφημέριος της ενορίας Αγ. Τριάδος, μετά την 8η πρωινή ώρα, άνοιξε τον Ιερό Ναό προκειμένου αν επιθυμούσε κάποιος, κατά την διάρκεια της ημέρας, να εισέλθη για ατομική προσευχή. Την ώρα εκείνη ουδείς...
05 Απριλίου, 2020 - 17:19
Τελευταία ενημέρωση: 05/04/2020 - 17:46

Η Μητρ. Πατρών για τα πρόστιμα σε πιστούς από την αστυνομία

Διαδώστε:
Η Μητρ. Πατρών για τα πρόστιμα σε πιστούς από την αστυνομία

Θέση για όσα συνέβησαν το πρωί έξω από τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πατρών έλαβε η Ιερά Μητρόπολη με ανακοίνωση που εξέδωσε. 

“Ο Εφημέριος της ενορίας Αγ. Τριάδος, μετά την 8η πρωινή ώρα, άνοιξε τον Ιερό Ναό προκειμένου αν επιθυμούσε κάποιος, κατά την διάρκεια της ημέρας, να εισέλθη για ατομική προσευχή. Την ώρα εκείνη ουδείς ευρίσκετο στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού”, τονίζεται στην ανακοίνωση. 

Σχετικά με την προσέλευση των πιστών διευκρινίζει: “Μετά ταύτα προσήλθαν κάποιοι που ζήτησαν να εισέλθουν να προσκυνήσουν. Ο ιερεύς συνέστησε, με αγάπη, τα δέοντα προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα. Ο ιερεύς προκειμένου να σταματήσει οποιαδήποτε προσέλευση πιστών, έκλεισε τον Ιερό Ναό και ενημέρωσε δεόντως τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο, ο οποίος επικοινώνησε με την Αστυνομία, ευχαρίστησε για την βοήθεια και παρεκάλεσε για την περαιτέρω αντιμετώπιση οιουδήποτε θέματος ήθελε προκύψει”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως:

Μετά από όσα είδαν το φως της δημοσιότητος σχετικά με συμβάν στον Ι. Ναό Αγ. Τριάδος Πατρών, σήμερα Κυριακή 5 Απριλίου 2020, γνωρίζομε τα εξής.

Στον Ι. Ν. Αγ. Τριάδος Πατρών δεν ετελέσθη Θεία Λειτουργία, ως έχει συστήσει ο Σεβ Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος προς όλους τους ιερείς, σύμφωνα με τα υπό της Πολιτείας οριζόμενα και τις Αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η Θεία Λειτουργία της Κυριακής ετελέσθη στον Ι. Ν. Παντανάσσης Πατρών, κεκλεισμένων των θυρών χωρίς την συμμετοχή πιστών, μεταδιδομένης της Θείας Λειτουργίας από τον Τηλεοπτικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών “ΛΥΧΝΟΣ”.

Ο Εφημέριος της ενορίας Αγ. Τριάδος, μετά την 8η πρωινή ώρα, άνοιξε τον Ιερό Ναό προκειμένου αν επιθυμούσε κάποιος, κατά την διάρκεια της ημέρας, να εισέλθη για ατομική προσευχή.

Την ώρα εκείνη ουδείς ευρίσκετο στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού. Μετά ταύτα προσήλθαν κάποιοι που ζήτησαν να εισέλθουν να προσκυνήσουν.

Ο ιερεύς συνέστησε, με αγάπη, τα δέοντα προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα.

Του θέματος επελήφθησαν οι Αστυνομικές Αρχές, οι οποίες απεμάκρυναν όσους ευρίσκοντο, τονίζομε, εκτός του Ιερού Ναού, κάνοντας αυστηρές συστάσεις και επιβάλλοντας ακόμη και πρόστιμα σε όσους δεν είχαν την απαραίτητη άδεια εξόδου.

Ο ιερεύς προκειμένου να σταματήσει οποιαδήποτε προσέλευση πιστών, έκλεισε τον Ιερό Ναό και ενημέρωσε δεόντως τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο, ο οποίος επικοινώνησε με την Αστυνομία, ευχαρίστησε για την βοήθεια και παρεκάλεσε για την περαιτέρω αντιμετώπιση οιουδήποτε θέματος ήθελε προκύψει.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων