29/07/2021 02/08/2021 “Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος πράττει πάντοτε ως Ιεράρχης της Εκκλησίας της Ελλάδος, με υπευθυνότητα, σεβόμενος την Ιεράν Σύνοδο και τις εκάστοτε Αποφάσεις αυτής”, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ιερά Μητρόπολη Πατρών μέσα από την οποία δίνει απαντήσεις σε δημοσιεύματα που προκαλούν την τοπική Εκκλησία. Συγκεκριμένα, η Μητρόπολη δίνει απαντήσεις για το θέμα των...
29 Ιουλίου, 2021 - 9:30
Τελευταία ενημέρωση: 02/08/2021 - 10:12

Η Ιερά Μητρόπολη Πατρών εν αγάπη

Διαδώστε:
Η Ιερά Μητρόπολη Πατρών εν αγάπη

“Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος πράττει πάντοτε ως Ιεράρχης της Εκκλησίας της Ελλάδος, με υπευθυνότητα, σεβόμενος την Ιεράν Σύνοδο και τις εκάστοτε Αποφάσεις αυτής”, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ιερά Μητρόπολη Πατρών μέσα από την οποία δίνει απαντήσεις σε δημοσιεύματα που προκαλούν την τοπική Εκκλησία.

Συγκεκριμένα, η Μητρόπολη δίνει απαντήσεις για το θέμα των διαδηλωτών σχετικά με τα εμβόλια και τα γεγονότα τα οποία έλαβαν χώρα σχεδόν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδος και στην πόλη των Πατρών, αλλά και για εκείνα που σχετίζονται με τον Πρόεδρο της Παναχαϊκής.

Αναλυτικά αναφέρει: 

Το διατί οι διαδηλωτές έφθασαν έως το Επισκοπείο φωνάζοντας συνθήματα εις βάρος της Εκκλησίας γενικώς και του Μητροπολίτου, ερωτήσατε τους ιδίους, οι οποίοι διά τις ανεπίτρεπτες συμπεριφορές έμπροσθεν του Επισκοπείου, εζήτησαν δημοσίως συγγνώμην από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κατά την δεύτερη συγκέντρωσή τους στην Πλατεία Γεωργίου Πατρών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, πράττει πάντοτε ως Ιεράρχης της Εκκλησίας της Ελλάδος, με υπευθυνότητα, σεβόμενος την Ιεράν Σύνοδο και τις εκάστοτε Αποφάσεις αυτής, ως πρέπει να πράττη ο κάθε Επίσκοπος. Αυτό επιτάσσουν οι Ιεροί Κανόνες και το εκκλησιαστικό ήθος και φρόνημα, αλλά και το πνεύμα της ενότητος της Εκκλησίας.

Δια το δεύτερον θέμα, ευθύς αμέσως ο Σεβασμιώτατος εδήλωσε και το ίδιο επαναλαμβάνει και τώρα, ότι στην συνάντηση που εζήτησε να έχη μαζί του ο Πρόεδρος της Παναχαικής, ο δεύτερος παρουσίασε την οικτρά κατάσταση στην οποία ευρίσκεται η ομάδα της πόλεως και εζήτησε την οικονομική συνδρομή της Εκκλησίας για την καταποντιζομένη, ως είπε, ομάδα των Πατρών. Ο Μητροπολίτης, ως εδηλώθη από την αρχή, απήντησε ότι η Εκκλησία αδυνατεί να πράξη κάτι τέτοιο. Στην απάντηση αυτή, ο Πρόεδρος της Παναχαικής με απαράδεκτο και προκλητικό τρόπο εξεφράσθη εις βάρος της Εκκλησίας, αλλά και όλων των παραγόντων, οι οποίοι δεν βοηθούν την ομάδα της πόλεως.

Η απάντηση του Μητροπολίτου, στην συνεχιζόμενη ανάρμοστη αυτή συμπεριφορά, ήτο να συστήση στους συνεργάτες του να καλέσουν την Αστυνομία, η οποία αμέσως έπραξε τα δέοντα.

Τόσο για το περιστατικό αυτό, όσο και για την άλλη παρόμοια ή μάλλον χειρότερη συμπεριφορά, του εν λόγω, στους Ιερούς Ναούς Αγίου Νεκταρίου και Αναλήψεως του Κυρίου Πατρών, προς τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κερνίτσης κ. Χρύσανθο και τους άλλους δύο Ιερείς, τα γεγονότα κατετέθησαν λεπτομερώς από τους ως είρηται Κληρικούς, στις αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές, διά να ενεργήσουν όπως δεί.

Γνωστόν επίσης τυγχάνει ότι ο Σεβασμιώτατος μετά το περιστατικό στο Επισκοπείο στο ερώτημα, εάν επιθυμούσε να υποβάλη μήνυση, απήντησε όχι, ενεργών ως πατήρ αγάπης όλων.

Όλα τα ανωτέρω τυγχάνουν τοις πάσι γνωστά. Τι άλλο πλέον;

Όσο για τα γραφόμενα ότι ο Πρόεδρος της Παναχαικής έχει βοηθήσει στο Φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας και για αυτό ήλθε στην Εκκλησία, απαντώμεν. Ημείς ουδέν γνωρίζομεν περί τούτου. Εάν έχη βοηθήση ο ίδιος μεμονωμένως ενδεείς και εμπεριστάτους αδελφούς, αυτό το γνωρίζει μόνο ο ίδιος και μακάρι να το έχη πράξη. Το διατί επίσης επέλεξε την Εκκλησία, για να ενεργήση κατ’ αυτόν τον τρόπο, πάλιν ο ίδιος γνωρίζει και αυτός δύναται να απαντήση. Όχι πάντως γιατί η Εκκλησία έχει πλούτη, ως κάποιοι κακοβούλως διατείνονται.

Στο σημείο αυτό και διά μίαν εισέτι φορά σημειώνομε μετά συνειδήσεως ευθύνης και πληροφορούμε τον Πατραικό Λαό ότι τόσον ο Μητροπολίτης, όσο και οι στενοί του συνεργάτες του και όλος ο Ιερός Κλήρος, καθ’ ημέραν καταθέτομε την ψυχή μας για την δόξα του Θεού και την πνευματική και γενικώτερη αναψυχή του ποιμνίου μας μάλιστα στις δύσκολες ημέρες που ζούμε. Αυτό πράττομε καθ’ όλα αυτά τα έτη της πνευματικής και οικονομικής κρίσεως.

Ο Μητροπολίτης, διάγει ως απλούς μοναχός, με λιτή ζωή, πράγμα που είναι τοις πάσι γνωστόν, εδώ και δέκα επτά έτη, ξένος προς τα υλικά αγαθά και τις απολαύσεις και εκδαπανώμενος μετά των Κληρικών της τοπικής Εκκλησίας και των Λαικών συνεργατών για την δόξα του Θεού και την βοήθεια και σωτηρία των ανθρώπων.

Για εκείνους οι οποίοι πιστεύουν ο,τιδήποτε άλλο, επαναλαμβάνομε το της Αγίας Γραφής: «Έρχου και ίδε».

Ουδείς ήλθε κοντά μας, ενδεής και έμπερίστατος και πονεμένος και έφυγε απαραμύθητος. Ο πόνος όλων και η ανέχεια και η στενοχώρια είναι και δικός μας στεναγμός. Διά τούτο, και πρώτα από όλα, τον καθ’ ένα ξεχωριστά και όλους συνοδεύει η προσευχή μας.

Για όσους επίσης χρειάζονται απτές αποδείξεις, ας έλθουν να ίδουν και εάν επιθυμούν ας βοηθήσουν, στο κεντρικό συσσίτιο «Άρτος Αγάπης», στα Ενοριακά συσσίτια, στην Φοιτητική Εστία, στο Ίδρυμα φιλοξενίας συγγενών απόρων ασθενών, στο Κελάρι της Αγάπης, στο ταμείο υποτροφιών της Μητροπόλεως, στην βοήθεια στο σπίτι και σε άλλα πολλά, τα οποία κατά τα έτη της ποιμαντορίας του η αγάπη του Σεβασμιωτάτου ίδρυσε και η αμέριστη συμπαράσταση των συνεργατών του.

Εκεί πηγαίνουν τα όποια χρήματα της Εκκλησίας. Όποιος επιθυμεί είναι ευπρόσδεκτος να βοηθήση. Ταύτα εν αγάπη πολλή, αλλά και μετά πόνου ψυχής δι’ όσους λέγουν τα αντίθετα.

Τέλος αισθανόμεθα την ανάγκη να εκφράσωμε τις ευγνώμονες ευχαριστίες μας προς την Αστυνομία, προς τον Τύπο και τα Μ.Μ.Ε που αντιμετώπισαν με σοβαρότητα τα θέματα και προς όλους εκείνους, οι οποίοι μέσω των Μ.Μ.Ε και κατ’ άλλους τρόπους εξέφρασαν την αγάπη τους, τον σεβασμό τους και την συμπαράστασή τους προς τον Σεβασμιώτατο και την τοπική Εκκλησία και την εκφράζουν καθ’ ημέραν παντοιοτρόπως.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων