11/06/2021 11/06/2021 Λαμπρές ετοιμασίες γίνονται στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών, προκειμένου ο Ιερός Κλήρος και ο Πατραϊκός Λαός να υποδεχθούν, τα Οστά του αοιδίμου και μακαρίου, μεγάλου Ιεράρχου και Έλληνος Πατριώτου, Παλαιών Πατρών Γερμανού, ο οποίος ως γίγας της Εκκλησίας και της Πατρίδος, σήκωσε στους ώμους του τις τύχες της Ελλάδος και μαζί με τους συνεργάτες του Κληρικούς...
11 Ιουνίου, 2021 - 10:15

Η Πάτρα υποδέχεται σήμερα τον Εθνεγέρτη Δεσπότη της

Διαδώστε:
Η Πάτρα υποδέχεται σήμερα τον Εθνεγέρτη Δεσπότη της

Λαμπρές ετοιμασίες γίνονται στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών, προκειμένου ο Ιερός Κλήρος και ο Πατραϊκός Λαός να υποδεχθούν, τα Οστά του αοιδίμου και μακαρίου, μεγάλου Ιεράρχου και Έλληνος Πατριώτου, Παλαιών Πατρών Γερμανού, ο οποίος ως γίγας της Εκκλησίας και της Πατρίδος, σήκωσε στους ώμους του τις τύχες της Ελλάδος και μαζί με τους συνεργάτες του Κληρικούς και Λαικούς, Οπλαρχηγούς και Καπεταναίους, άναψε τη φλόγα της Ελευθερίας της Ελλάδος από τον Τουρκικό ζυγό.

Οι τελετές προς τιμήν του Παλαιών Πατρών Γερμανού, πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 και είναι εντεταγμένες στο επίσημο εορταστικό πρόγραμμα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η υποδοχή θα πραγματοποιηθή την Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021 και ώρα 7μ.μ. πλησίον του Ιερού Ναού του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Πατρών.

Ο Παλαιών Πατρών Γερμανός ύψωσε το Λάβαρο της Επαναστάσεως στην Αγία Λαύρα και την Σημαία του αγώνος για την ελευθερία στην Πάτρα, το 1821.

Ο αγωνιστής και ήρωας Ιεράρχης ποίμανε την Αποστολική πόλη και Μητρόπολη των Πατρών είκοσι χρόνια (1806-1826).

Εκοιμήθη στο Ναύπλιο στις 30 Μαίου 1826και ετάφη εκεί.

Τα Οστά του φυλάσσονται στην ιστορική Βιβλιοθήκη της Δημητσάνας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων