10/02/2020 10/02/2020 Τίμησαν τη μνήμη του Αγίου Χαραλάμπους του Θαυματουργού στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών. Στο σημερινό του κήρυγμα ο Σεβ. Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε στην πίστη, η οποία είναι η ρίζα και η βάσις της ζωής των Αγίων και η οποία σημαίνει θεωρία του Θεού και κοινωνία μετ’ Αυτού και της οποίας αποτέλεσμα είναι η ομολογία...
10 Φεβρουαρίου, 2020 - 15:29
Τελευταία ενημέρωση: 10/02/2020 - 15:35

“Η πίστη είναι η ρίζα της ζωής των Αγίων”

Διαδώστε:
“Η πίστη είναι η ρίζα της ζωής των Αγίων”

Τίμησαν τη μνήμη του Αγίου Χαραλάμπους του Θαυματουργού στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών. Στο σημερινό του κήρυγμα ο Σεβ. Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε στην πίστη, η οποία είναι η ρίζα και η βάσις της ζωής των Αγίων και η οποία σημαίνει θεωρία του Θεού και κοινωνία μετ’ Αυτού και της οποίας αποτέλεσμα είναι η ομολογία και μαρτυρία, αλλά και το μαρτύριο. 

Την παραμονή της εορτής, 9.2.2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Νέου Ερινεού Αχαίας, εν πληθούση Εκκλησία.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του ανεφέρθη στην πίστη, στην μαρτυρία και στην υπομονή με την οποία υπέστη το μαρτύριον ο Άγιος Χαράλαμπος.

Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος επέδωσε εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού τιμητική πλακέτα στην κ. Γεωργία Παπαδοπούλου για τις επί εικοσαετίαν υπηρεσίες της στην Ενορία του Αγίου Χαραλάμπους και επήνεσε αυτήν, ευχηθείς κάθε ευλογία παρά Κυρίου.

Επίσης επήνεσε και ευχαρίστησε τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτ. π. Κωνσταντίνο Ευαγγελάτο και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, τους Ιεροψάλτας και όλους τους Ενορίτας για την ευσέβειά τους.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος εχοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Τσουκαλεΐκων Πατρών και ωμίλησε επικαίρως, αναφερθείς στον βίο και την πολιτεία του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του Θαυματουργού.

Ανήμερα, 10.2.2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Τσουκαλεΐκων, με την συμμετοχή πλήθους Λαού.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του ανεφέρθη στην πίστη η οποία είναι η ρίζα και η βάσις της ζωής των Αγίων και η οποία σημαίνει θεωρία του Θεού και κοινωνία μετ’ Αυτού και της οποίας αποτέλεσμα είναι η ομολογία και μαρτυρία, αλλά και το μαρτύριο. Είναι επεσκίασις της χάριτος του Θεού και διά τούτο επιτελούνται θαύματα διά πρεσβειών των Αγίων.

Επίσης ανεφέρθη στο θαύμα της διασώσεως των Φιλιατρών από τη μανία των Γερμανών κατακτητών, διά της θαυμαστής προνοίας του Αγίου Χαραλάμπους, αλλά και στην αγάπη και θαυμαστή προστασία του Αγίου Χαραλάμπους προς την Ενορία των Τσουκαλείκων.

Ο Σεβασμιώτατος, μεταξύ των άλλων, ετόνισε, ότι χρέος των αγαπημένων του Αγίου ανθρώπων και των υπ’αυτού προστατευομένων, είναι η πορεία η σύμφωνη προς το θέλημα του Κυρίου με τελικόν προορισμόν την αγιότητα.

Επίσης επήνεσε με θερμά λόγια τον προιστάμενο του Ιερού Ναού, π. Δημήτριο Μπιλιανό, τους Επιτρόπους και όλους τους Ενορίτας για την αγάπη τους στην αγία μας Εκκλησία.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος ετέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Καλάνιστρας Πατρών και εκήρυξε τον θείο λόγο.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων