07/04/2020 07/04/2020 Ο τελευταίος Κατανυκτικός Εσπερινός της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής τελέστηκε την Κυριακή 5 Απριλίου 2020 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών. Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος απευθύνθηκε στους πιστούς και αναφέρθηκε στην προσωπικότητα της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας η οποία μέσω της μετάνοιας και της αυστηρής άσκησης στην έρημο...
07 Απριλίου, 2020 - 12:33
Τελευταία ενημέρωση: 07/04/2020 - 12:06

Κατανυκτικός Εσπερινός στην Ι.Μ. Πατρών

Διαδώστε:
Κατανυκτικός Εσπερινός στην Ι.Μ. Πατρών

Ο τελευταίος Κατανυκτικός Εσπερινός της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής τελέστηκε την Κυριακή 5 Απριλίου 2020 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος απευθύνθηκε στους πιστούς και αναφέρθηκε στην προσωπικότητα της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας η οποία μέσω της μετάνοιας και της αυστηρής άσκησης στην έρημο του Ιορδάνη για πάνω από 40 χρόνια έφτασε στην αγιότητα. Ο Σεβασμιώτατος μίλησε για τη μέγιστη σημασία της μετάνοιας στη ζωή του ανθρώπου και ανέφερε στοιχεία και χωρία από την περί μετανοίας διδασκαλία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.

Στο τέλος του κηρύγματος, κάλεσε τους χριστιανούς σε συστράτευση προσευχής ενώ τόνισε ότι πρέπει να κάνουν υπομονή προκειμένου να αντιμετωπιστεί με τη χάρη του Θεού και τις πρεσβείες της Παναγίας η δύσκολη κατάσταση που πλήττει την Πατρίδα και τον κόσμο.

Ο Κατανυκτικός εσπερινός μεταδόθηκε από τν Εκκλησιαστική Τηλεόραση “Λύχνος” και το Ραδιοφωνικό Σταθμό “Αποστολική Εκκλησία των Πατρών, 88.4 FM Stereo”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων