20/09/2022 20/09/2022 «Σμύρνη αιώνια» τραγούδησε ο Γεώργιος Νταλάρας, συνοδευόμενος από το καλλιτεχνικό σχήμα «Εστουδιαντίνα» Ν. Ιωνίας Βόλου υπό την διεύθυνση του κ. Ανδρέα Κατσιγιάννη και σκόρπισε ρίγη συγκίνησης στο στο κατάμεστο από κόσμο Παμπελοποννησιακό Στάδιο Πατρών.  Η συναυλία, που διοργανώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Πατρών και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα και πραγματοποιήθηκε με αφορμή...
20 Σεπτεμβρίου, 2022 - 15:06
Τελευταία ενημέρωση: 20/09/2022 - 14:58

Μεγάλη συναυλία στην Πάτρα για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή

Διαδώστε:
Μεγάλη συναυλία στην Πάτρα για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή

«Σμύρνη αιώνια» τραγούδησε ο Γεώργιος Νταλάρας, συνοδευόμενος από το καλλιτεχνικό σχήμα «Εστουδιαντίνα» Ν. Ιωνίας Βόλου υπό την διεύθυνση του κ. Ανδρέα Κατσιγιάννη και σκόρπισε ρίγη συγκίνησης στο στο κατάμεστο από κόσμο Παμπελοποννησιακό Στάδιο Πατρών. 

Η συναυλία, που διοργανώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Πατρών και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα και πραγματοποιήθηκε με αφορμή την επέτειο 100 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή και την γενοκτονία των Ελλήνων της Ανατολής, από τους Τούρκους. Με τον Γεώργιος Νταλάρας και τους «Εστουδιαντίνα» Ν. Ιωνίας Βόλου συμμετείχε και η επίσης γνωστή καλλιτέχνιδα Ασπασία Στρατηγού.

Στη σύντομη προσφώνησή του ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε από καρδίας τον κ. Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Νεκτάριο Φαρμάκη και εξήρε την βοήθειά του προς την Εκκλησία όχι μόνο μέσω της συναυλίας, αλλά και γενικότερα.

Αναφερόμενος στις Αλησμόνητες Πατρίδες ο σεβασμιώτατος είπε χαρακτηριστικά:

«Σμύρνη αιώνια», πόλη της καρδιάς μας, χώματα αγιασμένα, σπαρμένα με τα ιερά κόκκαλα, Ηρώων και Μαρτύρων υπέρ πίστεως και πατρίδος. Πατρίδες αλησμόνητες και όχι χαμένες, μνήμες πονεμένες και αγάπες βαθειά στις καρδιές ριζωμένες, δάκρυα προσφύγων και ιδρώτες που πότισαν την γη της Μητροπολιτικής Ελλάδος, ψυχές από τον ουρανό που ζούν στην ολόφωτη δόξα του Παραδείσου μαζί με τους τωρινούς πατρινούς και όλους τους Έλληνες, ενώθηκαν για την τιμή και την μνήμη , για την απάντηση στις μέχρι σήμερα προκλήσεις και το θράσος των γειτόνων μας, για να δούμε και τα λάθη τα δικά μας, για να δώσωμε υπόσχεση στα θύματα της τουρκικής θηριωδίας, ότι η καρδιά μας πάλλεται και συγκλονίζεται από την θυσία τους και ο ηρωισμός τους, τα μαρτύρια τους και ο φρικτός διωγμός τους, μας χρεώνουν έναντι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, ώστε να πορευώμαστε και να αγωνιζώμαστε ενωμένοι για την προάσπιση των απαραχαράκτων δικαίων της πατρίδος μας και για την προάσπιση των ιερών και των οσίων του Γένους μας.

Ευχαρίστησε επίσης τον Γεώργιο Νταλάρα, ο οποίος για μια ακόμη φορά βρέθηκε στην Πάτρα, προσκεκλημένος της Ιεράς Μητροπόλεως, ώστε να ενισχυθεί το φιλανθρωπικό έργο της τοπικής Εκκλησίας και να τιμηθούν οι θυσίες των Αγίων, των Ηρώων και Μαρτύρων της Μικρασιατικής καταστροφής.

Ευχαρίστησε και όλους όσοι συνείργησαν για την επιτυχία αυτής της μεγαλειώδους συναυλίας, τους Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, τους Λαικούς συνεργάτας, τον κ. Δήμαρχο Πατρέων κ. Κωνσταντίνο Πελετίδη για την παραχώρηση του Σταδίου και τον Πατραϊκό Λαό για την συμμετοχή του.

Χαιρετισμό απηύθυνε η εξοχωτάτη κ. Caroline Μaloni, Βουλευτής του Κογκρέσου των Η.Π.Α, εκλεγομένη στην Ν. Υόρκη, την οποία ευχαρίστησε ο Σεβασμιώτατος από καρδίας.

Με θερμά λόγια χαιρέτησε την συναυλία ο Περιφερειάρχης κ. Νεκτάριος Φαρμάκης, ο οποίος με όλη του την διάθεση της ψυχής του στήριξε την εν λόγω συναυλία και ο οποίος έτυχε θερμού χειροκροτήματος από όλους που είχαν κατακλύσει το Παμπελοποννησιακό στάδιο.

Μέσω της συναυλίας αυτής θα επιστηριχθεί και το πολυσχιδές έργο της τοπικής μας Εκκλησίας, υπέρ των αδελφών μας των ελαχίστων. Ο Σεβασμιώτατος προσέφερε ως ευλογία στον Γεώργιο Νταλάρα και στους συνεργάτας του ως και σε όλους όσοι συνείργησαν για την διοργάνωση της συναυλίας από μια εικόνα της Παναγίας και του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων