27/02/2021 27/02/2021 Στις 26 Φεβρουαρίου η Αγία μας Εκκλησία τιμά την ιερά μνήμη της αγίας ενδόξου μεγαλομάρτυρος Φωτεινής της Σαμαρείτιδος και του Αγίου Ενδόξου μάρτυρος Θεοκλήτου, του και φαρμακού επιλεγομένου, ο οποίος ήταν ο μάγος Λαμπάδιος, που εκλήθη από τον αυτοκράτορα Νέρωνα να κάνη την Αγία Φωτεινή και τη συνοδεία της, με τα μαγικά του φάρμακα, να...
27 Φεβρουαρίου, 2021 - 17:04
Τελευταία ενημέρωση: 27/02/2021 - 17:01

Μνημόσυνο Αρχιερέων από τον Σεβ. Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο

Διαδώστε:
Μνημόσυνο Αρχιερέων από τον Σεβ. Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο

Στις 26 Φεβρουαρίου η Αγία μας Εκκλησία τιμά την ιερά μνήμη της αγίας ενδόξου μεγαλομάρτυρος Φωτεινής της Σαμαρείτιδος και του Αγίου Ενδόξου μάρτυρος Θεοκλήτου, του και φαρμακού επιλεγομένου, ο οποίος ήταν ο μάγος Λαμπάδιος, που εκλήθη από τον αυτοκράτορα Νέρωνα να κάνη την Αγία Φωτεινή και τη συνοδεία της, με τα μαγικά του φάρμακα, να αρνηθούν τον Χριστό. Το αποτέλεσμα ήταν να αγιάσει και αυτός αφού βαπτίσθηκε και μαρτύρησε για την αγάπη του Κυρίου, όπως και η Αγία Φωτεινή.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος τέλεσε χθες (26/2/2021) τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών και μίλησε περί των εορταζομένων Αγίων. Στο τέλος δε τέλεσε ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των αοιδίμων Αρχιερέων:

Θεοκλήτου Παναγιωτοπούλου, του από Πατρών Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος

Θεοκλήτου Φιλιππαίου, Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας (1965-1995), ο οποίος υπήρξε Γέροντας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών, τον έκειρε Μοναχόν και τον εχειροτόνησε Διάκονον και Πρεσβύτερον.

Θεοκλήτου Αβραντινή, Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας, ο οποίος εχρημάτισε Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών και Προιστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελιστρίας Πατρών και

Θεοκλήτου Λέτσου, του εκ Τριπόλεως, Μητροπολίτου Ηλιουπόλεως του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ο οποίος εργασθείς ιεραποστολικώς εν Αφρική, ετελεύτησε εν Ελλάδι και αναπαύεται στα χώματα της Γενετείρας του.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε για το χρέος ευγνωμοσύνης απέναντι στους ευεργέτες μας και αφού ανεφέρθη στον καθένα ξεχωριστά από τους αοιδίμους Ιεράρχας, εστίασε στην μακαρία και ευλογημένη μορφή του Γέροντός του, αοιδίμου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κυρού Θεοκλήτου, ο οποίος είχε τέλος μακάριο και οσιακό, αφού εκοιμήθη την ώρα που ησπάζετο το ιερό Ευαγγέλιο και την Αγία Τράπεζα, στον ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, Καθολικό της Μονής Καλτεζών Μαντινείας, στις 8 Ιανουαρίου 1995.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων