27/02/2023 28/02/2023 Μέσα σε κλίμα ιεράς κατάνυξης και με την συμμετοχή πλήθους πιστών στον Ιερό Ναό του Αποστόλου Ανδρέου Πατρών, τελέσθηκε ο πρώτος Κατανυκτικός Εσπερινός της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου. Συγχοροστάτησε  ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος. Δείτε σε επανάληψη τον Α΄ Κατανυκτικό Εσπερινό Στο Εσπερινό συμμετείχε Ιερείς από την...
27 Φεβρουαρίου, 2023 - 13:04
Τελευταία ενημέρωση: 28/02/2023 - 1:07

Ο Ανδρέας Κατσανιώτης στον Α’ Κατανυκτικό Εσπερινό στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών

Διαδώστε:
Ο Ανδρέας Κατσανιώτης στον Α’ Κατανυκτικό Εσπερινό στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών

Μέσα σε κλίμα ιεράς κατάνυξης και με την συμμετοχή πλήθους πιστών στον Ιερό Ναό του Αποστόλου Ανδρέου Πατρών, τελέσθηκε ο πρώτος Κατανυκτικός Εσπερινός της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου. Συγχοροστάτησε  ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.

Δείτε σε επανάληψη τον Α΄ Κατανυκτικό Εσπερινό

Στο Εσπερινό συμμετείχε Ιερείς από την Πάτρα, τα Προάστια και τις Ενορίες της Υπαίθρου. Εκκλησιάσθηκε επίσης ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Ανδρέας Κατσανιώτης.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος, αναφέρθηκε στο στάδιο των πνευματικών αγωνισμάτων, στα όπλα και εφόδια που μας δίδει η Αγία μας Εκκλησία, ώστε να φθάσουμε νικητές στο τέρμα που είναι η συνάντησή μας με τον Αναστάντα Κύριο. Επίσης μίλησε και για τους πνευματικούς οδηγούς μας, που είναι οι Άγιοι της Εκκλησίας μας.

Ο Σεβασμιώτατος κατέληξε με την μεγάλη αρετή της συγγνώμης, με την οποία αρχίζομε τον πνευματικό μας αγώνα και η οποία είναι η απαραίτητη προϋπόθεση, προκειμένου να συγχωρήση ο Κύριος και τα ιδικά μας παραπτώματα. Την διδαχή επεστήριξε με χωρία από την Αγία Γραφή και από την παρακαταθήκη του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.

Στο τέλος του Εσπερινού, άπαντες Αρχιερείς, Ιερείς και Διάκονοι και το πολυπληθές Εκκλησίασμα ασπάσθηκαν τον Τίμιο Σταυρό και αντήλλαξαν τον ασπασμόν της αγάπης, δίδοντες και λαμβάνοντες συγγνώμη.

   

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων