09/06/2021 09/06/2021 Στον Ιερό Ναό του Πολιούχου των Πατρών, Αγίου Αποστόλου Ανδρέου, ετέλεσε την Θεία Λειτουργία την Κυριακή του Τυφλού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος στο κήρυγμά του, ανέλυσε θεολογικά την ευαγγελική περικοπή, η οποία αναφέρεται στη θεραπεία του εκ γενετής τυφλού από τον Κύριον ημών Ιησούν Χριστόν. Ο Σεβασμιώτατος σημείωσε ότι μέσα από...
09 Ιουνίου, 2021 - 15:42
Τελευταία ενημέρωση: 09/06/2021 - 16:06

“Αυτά τα όπλα χρησιμοποιούν διαχρονικά οι εχθροί του Κυρίου”

Διαδώστε:
“Αυτά τα όπλα χρησιμοποιούν διαχρονικά οι εχθροί του Κυρίου”

Στον Ιερό Ναό του Πολιούχου των Πατρών, Αγίου Αποστόλου Ανδρέου, ετέλεσε την Θεία Λειτουργία την Κυριακή του Τυφλού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος στο κήρυγμά του, ανέλυσε θεολογικά την ευαγγελική περικοπή, η οποία αναφέρεται στη θεραπεία του εκ γενετής τυφλού από τον Κύριον ημών Ιησούν Χριστόν.

Ο Σεβασμιώτατος σημείωσε ότι μέσα από το θαύμα αυτό, ο Κύριος δηλώνει την θεότητά Του, την αξία του ανθρωπίνου σώματος, ως δημιουργήματος του Θεού, την σημασία της οράσεως ως δώρον Θεού και την μεγίστην προσοχήν που πρέπει να έχωμε, ώστε να διατηρήται υγιής και η εσωτερική όρασις.

Επίσης μίλησε για τους τρόπους που χρησιμοποίησαν οι Γραμματείς και Φαρισαίοι, ώστε να παραπλανήσουν τον λαό, σχετικά με το θαυμαστό γεγονός της θεραπείας του τυφλού και που ήταν η βία, η συκοφαντία και η υποκρισία.

Αυτά τα όπλα χρησιμοποιούν διαχρονικά οι εχθροί του Κυρίου και της αγίας μας Εκκλησίας.

Όμως, μέσα από αυτά δοξάζεται το όνομα του Κυρίου και λάμπει το ανέσπερο Φως της Αναστάσεώς Του και η δόξα της επουρανίου Βασιλείας Του.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων