10/05/2022 10/05/2022 Με λαμπρότητα εόρτασε η Αποστολική Εκκλησία των Πατρών, την ιερά μνήμη του Ηγαπημένου, Επιστηθίου Μαθητού του Κυρίου, Ιωάννου του Θεολόγου. Οι ιερές Ακολουθίες ετελέσθησαν στον Ιερό Ναό του Αγίου (παρεκκλήσιον του Επισκοπείου), ο οποίος εκτίσθη κατά το έτος 1899, υπό του αοιδίμου Ιεράρχου, Αρχιεπισκόπου, τότε, Πατρών και Ηλείας και μετέπειτα Μητροπολίτου Πατρών, Ιεροθέου του Μητροπούλου....
10 Μαΐου, 2022 - 17:41
Τελευταία ενημέρωση: 10/05/2022 - 17:57

Πάτρα: Πανηγύρισε το παρεκκλήσι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου

Διαδώστε:
Πάτρα: Πανηγύρισε το παρεκκλήσι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου

Με λαμπρότητα εόρτασε η Αποστολική Εκκλησία των Πατρών, την ιερά μνήμη του Ηγαπημένου, Επιστηθίου Μαθητού του Κυρίου, Ιωάννου του Θεολόγου.

Οι ιερές Ακολουθίες ετελέσθησαν στον Ιερό Ναό του Αγίου (παρεκκλήσιον του Επισκοπείου), ο οποίος εκτίσθη κατά το έτος 1899, υπό του αοιδίμου Ιεράρχου, Αρχιεπισκόπου, τότε, Πατρών και Ηλείας και μετέπειτα Μητροπολίτου Πατρών, Ιεροθέου του Μητροπούλου.

Ο Ιερός Ναός ανακαινίσθηκε εκ θεμελίων υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου και κατέστη όντως κόσμημα της τοπικής Εκκλησίας. Στον ιερό αυτό Ναό τελούνται όλες οι ιερές Ακολουθίες κατά το τυπικό της Εκκλησίας.

Σε όλες τις ιερές Ακολουθίες κατά τον εφετινό εορτασμό, προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ο οποίος εν πληθούση Εκκλησία εκήρυξε και τον θείο λόγο (στον Εσπερινό, στην Θεία Λειτουργία και στον μεθέορτο Εσπερινό), με κέντρο πάντοτε την πανσεβάσμια μορφή του Θεολόγου Μαθητού, ο οποίος εστάθη κάτω από τον Σταυρό του Σωτήρος ημών μαζί με την Παναγία Μητέρα Του, την Οποία παρέδωσε ο Κύριος στον Ιωάννη. Έγραψε το ιερό Ευαγγέλιο που φέρει το όνομά του, την ιερά Αποκάλυψη και τις Καθολικές Επιστολές του.

Η συμμετοχή του ευσεβούς λαού ήταν μεγάλη. Επειδή εφέτος συνέπεσε η εορτή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, με την εορτή των Αγίων Μυροφόρων κατά την οποία εόρταζε ο μακαριστός Μητροπολίτης πρ. Πατρών Νικόδημος, ετελέσθη ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεώς του.

Ανήμερα το απόγευμα, μετά τον μεθέορτο Εσπερινό και την Παράκληση, λιτανεύθηκε η ιερά εικόνα του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, πέριξ του Ιερού Ναού.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τις Ιερές Ακολουθίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων