31/12/2022 31/12/2022 Με την συμμετοχή πλειάδος Κληρικών και πλήθους, ευσεβών Χριστιανών, τελέσθηκε ο μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, της εορτής της Περιτομής του Κυρίου και της ιεράς μνήμης του Μεγάλου Βασιλείου στον Ιερό Ναό του Πολιούχου των Πατρών, Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου. Στον Εσπερινό χοροστάτησε και μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, συγχοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης...
31 Δεκεμβρίου, 2022 - 20:48
Τελευταία ενημέρωση: 31/12/2022 - 20:50

Πάτρα: Εσπερινός της εορτής της Περιτομής του Κυρίου και της εορτής του Μεγάλου Βασιλείου

Διαδώστε:
Πάτρα: Εσπερινός της εορτής της Περιτομής του Κυρίου και της εορτής του Μεγάλου Βασιλείου

Με την συμμετοχή πλειάδος Κληρικών και πλήθους, ευσεβών Χριστιανών, τελέσθηκε ο μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, της εορτής της Περιτομής του Κυρίου και της ιεράς μνήμης του Μεγάλου Βασιλείου στον Ιερό Ναό του Πολιούχου των Πατρών, Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε και μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, συγχοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την Βασιλόπιτα της Ιεράς Μητρόπολης, ευχηθείς από καρδίας στον Ιερό Κλήρο και στον ευσεβή Πατραικό Λαό, για το νέον έτος.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη στην μεγάλη μορφή του Ουρανοβάμονος Βασιλείου και εστίασε στον διάλογο του Μεγάλου ανδρός, με τον Ιουλιανό τον Παραβάτη η Αποστάτη, υπενθυμίσας το του Ιουλιανού «Ανέγνων, έγνων και κατέγνων» και την απάντησιν του μεγάλου Πατρός της Εκκλησίας, Αγίου Βασιλείου, «Ανέγνως, αλλ’ ουκ έγνως, ει γαρ έγνως ουκ αν κατέγνως».

Συνεδύασε δε τα παραπάνω με τα γεγονότα των ημερών μας, τονίζοντας ότι όλοι οι διώκτες του Κυρίου και της αγιωτάτης Εκκλησίας μας, έχουν τραγικό επίλογο της ζωής του μέσα από τον οποίον σιωπηλώς η μεγαλοφώνως ομολογούν «Νενίκηκάς με Ναζωραίε».

   

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων