13/06/2021 13/06/2021 Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε την Κυριακή 13.6.2021, στον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Πατρών, όπου έχουν μεταφερθή από την Δημητσάνα τα Οστά του Παλαιών Πατρών Γερμανού. Συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες: Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, ως Εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Μακαριωτάτου Προέδρου Αυτής, Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου,...
13 Ιουνίου, 2021 - 21:15

Πάτρα: Τιμή για τρίτη μέρα και μνημόσυνο στον Παλαιών Πατρών Γερμανό

Διαδώστε:
Πάτρα: Τιμή για τρίτη μέρα και μνημόσυνο στον Παλαιών Πατρών Γερμανό

Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε την Κυριακή 13.6.2021, στον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Πατρών, όπου έχουν μεταφερθή από την Δημητσάνα τα Οστά του Παλαιών Πατρών Γερμανού.

Συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες: Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, ως Εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Μακαριωτάτου Προέδρου Αυτής, Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου, Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, Πρόεδρος της Ειδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος της Ιεράς Συνόδου, ο οικείος Αρχιερεύς, Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.

Επίσης, οι πανοσιολογιώτατοι Αρχιμ: Βαρθολομαίος Αντωνίου, Γραμματεύς της Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής ταυτότητος, Ιάκωβος Κανάκης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, ο οποίος ως Εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γόρτυνος κ. Ιερεμίου, συνόδευσε τα Οστά του Γερμανού στην Πάτρα, ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και άλλοι Κληρικοί.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ετελέσθη ιερό Μνημόσυνο, υπέρ μακαρίας μνήμης και αιωνίου αναπαύσεως του αοιδίμου Εθνεγέρτου Ιεράρχου, Παλαιών Πατρών Γερμανού.
Το μήνυμα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ανέγνωσε ο Εκπρόσωπος Αυτής, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ.

Εν συνεχεία ευχαρίστησε και μίλησε δι’ ολίγων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος και τέλος απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Αδελφότητος Δημητσανιτών κ. Αθανάσιος Μαγουλιανίτης, ο οποίος παρασημοφόρησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο με το παράσημο του Αγίου Γρηγορίου του Ε’ και του προσέφερε τιμητική πλακέτα εκ μέρους της Αδελφότητος Δημητσανιτών.

Μετά την Θεία Λειτουργία και το Ιερό Μνημόσυνο, όλοι μετέβησαν στην Πλατεία των Υψηλών Αλωνίων Πατρών, όπου εψάλη «τρισάγιον» υπέρ αναπαύσεως του Εθνεγέρτου Μητροπολίτου Γερμανού και κατετέθησαν στέφανοι.

Παραθέτομε το μήνυμα της Ιεράς Συνόδου και την ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων