20/02/2020 20/02/2020 Στις 20 Φεβρουαρίου 2005, εχειροτονήθη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, από τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο και πλειάδα Αρχιερέων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος.   Κατ’ έτος, κατά την ημέρα αυτή ο Σεβασμιώτατος τελή Θεία Λειτουργία και δέεται υπέρ αναπαύσεως του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου και πάντων των ευεργετών αυτού. Εφέτος συμπληρώθηκαν από την χειροτονία του...
20 Φεβρουαρίου, 2020 - 16:17

Πριν 15 χρόνια ο Μακαριστός Αρχιεπ. Χριστόδουλος χειροτόνησε τον Σεβασμιώτατο

Διαδώστε:
Πριν 15 χρόνια ο Μακαριστός Αρχιεπ. Χριστόδουλος χειροτόνησε τον Σεβασμιώτατο

Στις 20 Φεβρουαρίου 2005, εχειροτονήθη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, από τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο και πλειάδα Αρχιερέων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος.

 

Κατ’ έτος, κατά την ημέρα αυτή ο Σεβασμιώτατος τελή Θεία Λειτουργία και δέεται υπέρ αναπαύσεως του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου και πάντων των ευεργετών αυτού.

Εφέτος συμπληρώθηκαν από την χειροτονία του Μητροπολίτου μας 15 έτη. Η Θεία Λειτουργία ετελέσθη σε κλίμα συγκινητικό, με την συμμετοχή του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, πολλών Ιερέων και πλήθους Λαού.

Στο Ιερό Βήμα παρέστη συμπροσευχόμενος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρ. Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους ευεργέτες του και τον Ιερό Κλήρο και τον Λαό του Θεού για την 15/ετή πορεία θυσιαστικής αγάπης και εξέφρασε τις εγκάρδιες πατρικές ευχές του προς όλους.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ετίμησε με το παράσημο του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου, τον μεγάλο ευεργέτη της τοπικής μας Εκκλησίας, Ιατρό κ. Πέτρο Σπυρόπουλο, για την προσφορά του τόσο στην γενέτειρά του Κάτω Αχαία, όσο και στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών και στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας, όσο και για άλλες ευεργεσίες του εκτός της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Εν συνεχεία ετελέσθη ο Αγιασμός των Εγκαινίων του νέου Κέντρου Πνευματικής Διακονίας του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού, το οποίο απεκτήθη με δωρεά του τιμηθέντος ιατρού κ. Πέτρου Σπυροπούλου και έλαβε το όνομα της μακαριστής συζύγου του, Αικατερίνης Σπυροπούλου.

Kατά την τελετή των Εγκαινίων ομίλησε ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού, πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π. Αμβρόσιος Γκουρβέλος και ο τιμηθείς δωρητής και ευεργέτης κ. Πέτρος Σπυρόπουλος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων