07/02/2022 07/02/2022 Στον Νέο Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Πατρών, σε μια σεμνή εκκλησιαστική τελετή, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος ευλόγησε τη Βασιλόπιττα του δραστηρίου Συλλόγου των εν Πάτραις Αρκάδων. Μετά την τελετή ο Αρκάς Ποιμενάρχης των Πατρών, μίλησε για την, από των, παλαιών, σύνδεση και βαθειά πνευματική και γενικώτερη σχέση των Αρκάδων με την...
07 Φεβρουαρίου, 2022 - 15:00
Τελευταία ενημέρωση: 07/02/2022 - 14:49

Στον Άγιο Ανδρέα η κοπή της Βασιλόπιτας του Συλλόγου των εν Πάτραις Αρκάδων

Διαδώστε:
Στον Άγιο Ανδρέα η κοπή της Βασιλόπιτας του Συλλόγου των εν Πάτραις Αρκάδων

Στον Νέο Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Πατρών, σε μια σεμνή εκκλησιαστική τελετή, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος ευλόγησε τη Βασιλόπιττα του δραστηρίου Συλλόγου των εν Πάτραις Αρκάδων.

Μετά την τελετή ο Αρκάς Ποιμενάρχης των Πατρών, μίλησε για την, από των, παλαιών, σύνδεση και βαθειά πνευματική και γενικώτερη σχέση των Αρκάδων με την Αχαία και γενικώτερα με την Αποστολική πόλη των Πατρών. Προσωπικότητες Αρκάδων Κληρικών και Λαικών διέπρεψαν στην Πάτρα. Το άγονο της γης της ορεινής Αρκαδίας, ωδήγησε τους κατοίκους της στην Αχαική γη και πρωτεύουσα, ώστε σήμερα να υπάρχη μια ζωντανή Αρκαδική παρουσία και παροικία στην πόλη του Αποστόλου Ανδρέου.

Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, υπό την προεδρία του κ. Παναγιώτου Καρασπήλιου, νέου, ευσεβούς, μορφωμένου και δραστηρίου και επήνεσε το προηγούμενο Συμβούλιο και ιδιαιτέρως τον Πρόεδρο, επίσης νέον, εκπαιδευτικό και πιστό τέκνο της Εκκλησίας κ. Δημήτριο Κομποχόλη.

Ευχήθηκε σε όλους, υγιεία, ευτυχία και πρόοδο κατά Θεόν, αγάπη και ομόνοια, για την πρόοδο του Συλλόγου και της κοινωνίας μας γενικώτερα και διατήρηση του Αρκαδικού ιδεώδους και της ελληνοχριστιανικής μας παραδόσεως.

Εν συνεχεία, ωμίλησε ο νέος Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Παναγιώτης Καρασπήλιος, ο οποίος ανεφέρθη στους σκοπούς του Συλλόγου, έκανε μνεία ιστορικών προσωπικοτήτων εξ Αρκαδίας και κυρίως του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη, οι οποίοι άφησαν την παρακαταθήκη της πίστεως από τον Θεό, της αγάπης στην Πατρίδα, της ομόνοιας και ομοψυχίας και της ελευθερίας.

Παρέστησαν η Βουλευτής Αχαΐας κ. Χριστίνα Αλεξοπούλου, Εκπρόσωπος του Βουλευτού κ. Αγγέλου Τσιγκρή, κ. Κωνσταντίνος Τόγιας, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ανδρέας Φίλιας, ο Βοηθός Περιφερειάρχου κ. Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας, κ. Νικόλαος Θεοδωρόπουλος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Σπυρίδων Σκιαδαρέσης, οι οποίοι εχαιρέτησαν την εκδήλωση και ευχήθηκαν τα δέοντα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων