13/11/2022 13/11/2022 Ταυτοτικό γεγονός για την Εκκλησία χαρακτήρισε το προσκύνημα στην Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, μετά την τέλεση της Δισαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας σήμερα το πρωί, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πειραιά ενώπιον της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου. Στην ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ ο οποίος προέστη στη συνέχεια...
13 Νοεμβρίου, 2022 - 12:00
Τελευταία ενημέρωση: 13/11/2022 - 16:00

Αγία Ζώνη – Μητροπολίτης Πειραιώς: “Το προσκύνημα είναι ταυτοτικό γεγονός για την Εκκλησία”

Διαδώστε:
Αγία Ζώνη – Μητροπολίτης Πειραιώς: “Το προσκύνημα είναι ταυτοτικό γεγονός για την Εκκλησία”

Ταυτοτικό γεγονός για την Εκκλησία χαρακτήρισε το προσκύνημα στην Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, μετά την τέλεση της Δισαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας σήμερα το πρωί, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πειραιά ενώπιον της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου.


Στην ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ ο οποίος προέστη στη συνέχεια της Θείας Λειτουργίας. Συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμανδρίτης Εφραίμ, Βατοπαιδινοί πατέρες, οι κληρικοί του ναού καθώς και κληρικοί της Μητροπόλεως Πειραιώς.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ ευχαρίστησε για ακόμη μία φορά τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου για την έλευση της Αγίας Ζώνης στον Παναγιοσκέπαστο Πειραιά.

“Το προσκύνημα είναι ταυτοτικό γεγονός για την Εκκλησία γιατί μέσα σε αυτήν λειτουργούμε ως μέλη του Χριστού. Δια του προσκυνήματος πραγματώνεται η ενότητα της πίστεως εν τω συνδέσμω ειρήνης. Εσείς άγιε καθηγούμενε ύστερα διαρκώς μάρτυρας των θαυμάτων της Αγίας Ζώνης”, τόνισε.

“Η Τιμία Ζώνη θεράπευσε τον Πειραιά από την ευλογιά. Ευχόμεθα να έχετε πάντοτε αυτό το δυναμισμό και σφρίγος της Παναγίας”, κατέληξε.

Σημειώνεται ότι η Αγία Ζώνη θα παραμείνει για προσκύνηση στο ναό μέχρι αύριο στις 11 το πρωί οπότε και θα αναχωρήσει για το Άγιον Όρος.

Διαβάστε ακόμη:

Γέροντας Εφραίμ από Πειραιά: “Η Αγία Ζώνη βοήθησε την Ορθοδοξία”

Μηνύματα ελπίδας για την Ελλάδα και την Ορθοδοξία από το προσκύνημα της Αγίας Ζώνης στον Πειραιά (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων