13/11/2022 13/11/2022 Πρωτοφανής είναι η προσέλευση των πιστών στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στον Πειραιά όπου τίθεται σε προσκύνηση η Τιμία Ζώνη της Παναγίας. Ο ναός από τις 5 Νοεμβρίου 2022, ημερομηνία κατά την οποία μεταφέρθηκε η Αγιά Ζώνη από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου είναι ανοιχτός σε εικοσιτετράωρη βάση.   Πιστοί όλων των ηλικιών, άτομα...
13 Νοεμβρίου, 2022 - 21:30
Τελευταία ενημέρωση: 13/11/2022 - 22:48

Αγία Ζώνη: Παράταση του προσκυνήματος ζητούν οι πιστοί – Πρωτοφανής προσέλευση στον Πειραιά

Διαδώστε:
Αγία Ζώνη: Παράταση του προσκυνήματος ζητούν οι πιστοί – Πρωτοφανής προσέλευση στον Πειραιά

Πρωτοφανής είναι η προσέλευση των πιστών στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στον Πειραιά όπου τίθεται σε προσκύνηση η Τιμία Ζώνη της Παναγίας.

Ο ναός από τις 5 Νοεμβρίου 2022, ημερομηνία κατά την οποία μεταφέρθηκε η Αγιά Ζώνη από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου είναι ανοιχτός σε εικοσιτετράωρη βάση.

 

Πιστοί όλων των ηλικιών, άτομα με ειδικές δεξιότητες, γέροντες αλλά και νέοι γονείς αγκαλιά με τα βρέφη τους περιμένουν καρτερικά για να προσκυνήσουν το μοναδικό κειμήλιο που διασώζεται από την επίγεια ζωή της Παναγίας.

Η προσέλευση των πιστών αμείωτη ακόμη και σήμερα Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022, τελευταία ημέρα παραμονής της Αγίας Ζώνης στον Πειραιά.

 

Το ιερό θεομητορικό κειμήλιο επρόκειτο να αναχωρήσει σήμερα Κυριακή για το Άγιο Όρος, ωστόσο δόθηκε παράταση και θα παραμείνει έως και αύριο Δευτέρα, στις 11.00 το πρωί.

Εκατοντάδες πιστοί έχουν εκφράσει αίτημα προκειμένου να παραταθεί η παραμονή της Αγίας Ζώνης για ακόμη μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και να μην αναχωρήσει στις 14 Νοεμβρίου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων