26/09/2022 26/09/2022 Με πανηγυρική Αγρυπνία τιμήθηκε η μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Σιλουανού του Αθωνίτου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Παναγίας Τριάδος Πειραιώς το βράδυ της Πέμπτης 22 Σεπτεμβρίου. Του πανηγυρικού εσπερινού της ιεράς αγρυπνίας προεξήρχε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Πανοσιολογιότατος Αρχιμανρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, πλαισιούμενος από τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Δωρόθεο, Καθηγούμενο της Ι. Μ....
26 Σεπτεμβρίου, 2022 - 17:15
Τελευταία ενημέρωση: 26/09/2022 - 17:16

Αγρυπνία στη μνήμη του Οσίου Σιλουανού στον Πειραιά

Διαδώστε:
Αγρυπνία στη μνήμη του Οσίου Σιλουανού στον Πειραιά

Με πανηγυρική Αγρυπνία τιμήθηκε η μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Σιλουανού του Αθωνίτου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Παναγίας Τριάδος Πειραιώς το βράδυ της Πέμπτης 22 Σεπτεμβρίου.
Του πανηγυρικού εσπερινού της ιεράς αγρυπνίας προεξήρχε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Πανοσιολογιότατος Αρχιμανρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, πλαισιούμενος από τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Δωρόθεο, Καθηγούμενο της Ι. Μ. Προφήτου Ηλιού Ερυθρών και άλλων κληρικών.

Τη Θεία Λειτουργία τέλεσεν ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Γιαννιός, μετοχιάρης της Ι. Μ. Ταξιαρχών Αστερίου Υμηττού, συνιερουργούντων του Πρωτοσυγκέλου της Ι. Μ. Πειραιώς Νήφωνα Καπογιάννη και λοιπών πρεσβυτέρων και διακόνων.

Το ιερό αναλόγιο κόσμησε χορός ιεροψαλτών υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Γεωργίου Ρισάνου. Συμπροσευχόμενος παρέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, για να ευχηθεί στον Αρχιδιάκονό του.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμανδρίτης Αλέξιος, αναφερόμενος στην μεταστροφή του Θεοφόρου Πατρός Σιλουανού, από μια άσωτη και αμαρτωλή ζωή, μέσα από την αρετή της μετανοίας και της ασκήσεως, στην τελείωση και την θέωση της ανθρωπίνης υπάρξεως, κατορθώνοντας τοις ιδίοις οφθαλμοίς να ιδεί τον Κύριο, ο οποίος τον πλημύρισε με την χάρη Του.

Στο τέλος της ομιλίας του ο γέροντας Αλέξιος απέδωσε θερμές ευχές εκ μέρους όλων στον εορτάζοντα π. Σιλουανό, ευχόμενος ο ζήλος της νεότητός του να είναι ο ίδιος έως τα βαθειά του γεράματα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων