28/10/2021 28/10/2021 Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Ρέντη ιερούργησε την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, ο οποίος σε κλίμα μεγάλης πνευματικής χαράς ενθρόνισε την Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Γλυκοφιλούσας η οποία και θα παραμείνει στο Ναό εις το διηνεκές προς Ευλογία και Αγιασμό των πιστών και της πόλεως. «Δύο μεγάλες Ευλογίες πανηγυρίζουμε...
28 Οκτωβρίου, 2021 - 19:30
Τελευταία ενημέρωση: 28/10/2021 - 19:41

Ενθρόνιση της Παναγίας της Γλυκοφιλούσας στο Ρέντη

Διαδώστε:
Ενθρόνιση της Παναγίας της Γλυκοφιλούσας στο Ρέντη

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Ρέντη ιερούργησε την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, ο οποίος σε κλίμα μεγάλης πνευματικής χαράς ενθρόνισε την Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Γλυκοφιλούσας η οποία και θα παραμείνει στο Ναό εις το διηνεκές προς Ευλογία και Αγιασμό των πιστών και της πόλεως.

«Δύο μεγάλες Ευλογίες πανηγυρίζουμε σήμερα σε αυτόν τον Μητροπολιτικό Ναό της πόλεως μας, της πόλεως του Αγίου Ιωάννου Ρέντη» είπε ξεκινώντας το κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέροντας ως πρώτη την «διαχρονική Ευλογία στο Έθνος μας με την εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου κατά την οποία αναμιμνησκόμεθα των ηρωικών παλαισμάτων του λαού μας απέναντι στην φασιστική βία και στην καταδολίευση της ανθρώπινης ελευθερίας και προσωπικότητος».

 

 

 

Κάνοντας αναφορά σε ένδοξα και ηρωικά γεγονότα του 1940 και επισημαίνοντας πως «ζήσαμε το θαύμα, η ανυπεράσπιστος και μικρή Ελλάς να συντρίψει αυτή την πανίσχυρη συμμαχία των δαιμόνων και να αποβεί κατά την απόλυτη κρίση των ιστορικών δεδομένων η κυρία αιτία καταστροφής αυτού του σατανικού ναζιστικού μορφώματος», υπογράμμισε ότι «σε όλη αυτή την περιπέτεια ο λαός μας είχε ως ίνδαλμα και προστασία και σκέπη την Υπεραγία Θεοτόκο. Με την πίστη στο πρόσωπό της, στη μητρική της παρρησία και δύναμη, έβλεπε επάνω στις χιονισμένες βουνοκορφές την πανάχραντη μορφή της να προπορεύεται των στρατευμάτων».

Στην συνέχεια κάνοντας λόγο για το όραμα του Οσίου Ανδρέου του δια Χριστόν σαλού ο οποίος κατά την διάρκεια ιεράς αγρυπνίας είδε την Παναγία «να απλώνει το Μαφόριό της, την Εσθήτα της επάνω στον προσευχόμενο λαό και να υπόσχεται την διηνεκή προστασία και σκέπη σε αυτόν» αναφέρθηκε στη δεύτερη σημερινή πνευματική χαρά για τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Ρέντη, δηλαδή στο γεγονός της ενθρονίσεως εις το διηνεκές της Ιεράς Εικόνος «της Υπεραγίας Θεοτόκου της επικεκλιμένης Γλυκοφιλούσης της οποίας η ιερά εικόνα η πρωτότυπη ευρίσκεται τεθησαυρισμένη στην Ιερά Μονή Φιλοθέου του Αγίου Όρους και συνδέεται με ένα εξίσου μεγάλο θαύμα», εξηγώντας παράλληλα το πώς η ιερά αυτή εικόνα στα χρόνια της εικονομαχίας από την Κωνσταντινούπολη, έφτασε στην Ιερά Μονή Φιλοθέου.

Τέλος, ευχαριστώντας θερμά τόσο τον Δήμαρχο Νίκαιας – Αγίου Ιωάννου Ρέντη και το δημοτικό συμβούλιο, όσο και τους δωρητές της Ιεράς Εικόνος και του θρόνου της Παναγίας ευχήθηκε σε όλους «την Ευλογία της Παναγίας σε αυτή τη δύσκολη εποχή που ζούμε, των πολλών αντιθέσεων, αντινομιών και δυσχερειών».

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων