10/05/2021 10/05/2021 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2021 υποδέχθηκε τους μαθητές και τις μαθήτριες των Εκπαιδευτηρίων της τοπικής Εκκλησίας, από τον Παιδικό Σταθμό, το Νηπιαγωγείο το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο, αφού τα παιδιά, ύστερα από αρκετό καιρό, επέστρεψαν και πάλι, με την φυσική τους παρουσία πλέον, στην δια ζώσης εκπαίδευση....
10 Μαΐου, 2021 - 17:34
Τελευταία ενημέρωση: 10/05/2021 - 17:47

H πρώτη ημέρα επιστροφής των μαθητών στα θρανία (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
H πρώτη ημέρα επιστροφής των μαθητών στα θρανία (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2021 υποδέχθηκε τους μαθητές και τις μαθήτριες των Εκπαιδευτηρίων της τοπικής Εκκλησίας, από τον Παιδικό Σταθμό, το Νηπιαγωγείο το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο, αφού τα παιδιά, ύστερα από αρκετό καιρό, επέστρεψαν και πάλι, με την φυσική τους παρουσία πλέον, στην δια ζώσης εκπαίδευση.

Απευθυνόμενος προς τους Εκπαιδευτικούς και τα παιδιά, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την άπειρη χαρά του «γι’ αυτήν την αρχή της ελευθερίας που με τη Χάρη του Θεού αλλά και τη βοήθεια των επιστημόνων έχει αρχίσει να ανατέλλει πάνω από τη χώρα μας, την ήπειρό μας και τον πλανήτη», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Συνεχάρη τα παιδιά «για τον αγώνα που κάνατε όλον αυτόν τον καιρό, την υπομονή και την ευγένεια, τη δική σας και των οικογενειών σας», ενώ ευχαρίστησε θερμά τους «εκπαιδευτικούς για το μεγάλο άθλημα της τηλεκπαίδευσης που έγινε με μέθοδο, οργανωμένα, ουσιωδώς».

«Αυτή η ασθένεια να γίνει κάτι που θα το θυμόμαστε απλώς αλλά να έχετε στη συνείδησή σας τα όριά μας», είπε, τέλος, ο Σεβασμιώτατος, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «τα όρια δεν είναι δεσμευτικά αλλά λυτρωτικά γιατί μας δίνουν τη δυνατότητα να γνωρίζουμε πόσο μπορούμε να προχωρήσουμε και που. Γιατί αν δεν ξέρουμε τα όριά μας η ελευθερία που ο Θεός μας χάρισε γίνεται δυστυχώς ασυδοσία».

Ο Σεβασμιώτατος είχε επίσης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει τόσο με τους Διευθυντές των Εκπαιδευτηρίων μας όσο και με τους Εκπαιδευτικούς, αλλά και με το Διοικητικό Προσωπικό.

 

 

Επισκέφτηκε και Ευλόγησε όλους τους νέους, ανακαινισμένους και υπερσύγχρονους χώρους των Εκπαιδευτηρίων μας, μιας και οι πανέμορφες αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν, έγιναν με σκοπό να δημιουργούν μια ψυχική ανάταση και για το εκπαιδευτικό προσωπικό και για τους μαθητές που πλέον είναι το δεύτερο σπίτι τους.

Σε μια δύσκολη χρονιά, τα Εκπαιδευτήριά μας ανθίζουν, επιβραβεύονται από την εμπιστοσύνη των γονέων και οι επιτυχίες των μαθητών, που είναι απόρροια του εκπαιδευτικού προγράμματος, μαζί με την καλλιέργεια ουσιαστικών αξιών και αληθινών ιδανικών, αποτελούν το εχέγγυο για την απόλυτη επιτυχία όχι μόνο στο γνωστικό αντικείμενο, αλλά και για την δημιουργία μιας υγιούς προσωπικότητας των παιδιών που θα τα μορφώσει τόσο γνωστικά, όσο και ηθικά και πνευματικά.

Ακολουθεί σχετικό video:

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων