16/09/2020 16/09/2020 Στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA» με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και την Ανθή Βούλγαρη, παραχώρησε συνέντευξη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, σήμερα Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020. Αρχικά ο Σεβασμιώτατος ρωτήθηκε για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σε σχέση με τον COVID – 19 και αφού τόνισε πως «τα παιδιά μας είναι ότι πολυτιμότερο μας...
16 Σεπτεμβρίου, 2020 - 14:34
Τελευταία ενημέρωση: 16/09/2020 - 13:51

“Η μάσκα είναι ένα όργανο να αποτραπεί η μετάδοση μιας λοιμώδους ασθενείας”

Διαδώστε:
“Η μάσκα είναι ένα όργανο να αποτραπεί η μετάδοση μιας λοιμώδους ασθενείας”

Στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA» με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και την Ανθή Βούλγαρη, παραχώρησε συνέντευξη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, σήμερα Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020.

Αρχικά ο Σεβασμιώτατος ρωτήθηκε για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σε σχέση με τον COVID – 19 και αφού τόνισε πως «τα παιδιά μας είναι ότι πολυτιμότερο μας έχει δώσει ο Θεός», συμπλήρωσε ότι «η μαθησιακή διαδικασία για τα παιδιά μας είναι το οξυγόνο τους, η αναπνοή τους. Με αυτό ολοκληρώνονται, κοινωνικοποιούνται».

Επεσήμανε ότι «είμαστε σε μία δύσκολη κατάσταση» και πως «η μάσκα είναι ένα προστατευτικό όργανο, λειτουργικό όργανο για να αποτραπεί η μετάδοση αυτής της λοιμώδους ασθένειας. Επομένως θεωρώ ότι είναι κάτι πάρα πολύ συμβατό με την λογική και την τάξη των πραγμάτων» είπε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «αυτό που αποκρούουμε είναι το προσωπείο, η υποκρισία, το ψέμα, ο δήθεν ευσεβισμός, όλα αυτά τα πράγματα που πηγάζουν από την αδιακρισία».

Ερωτώμενος ειδικότερα για τα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, ένα ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με 500 περίπου μαθητές και μαθήτριες, τόνισε πως προσπαθούμε με κάθε ευπρεπή τρόπο να αποτρέψουμε την μεταδοτικότητά του ιού, επισημαίνοντας πως «προσπαθούμε να δώσουμε στα παιδιά μας παιδεία ουσιώδη και να τα καταστήσουμε ικανούς ανθρώπους για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα του βίου και να έχουν την μεγάλη αρετή της αγάπης και της φιλαλληλίας».

Εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι «τα παιδιά μας μπήκαν όλα στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα», συμπληρώνοντας πως «η νεότητα είναι η συνέχειά μας, η ύπαρξή μας, το μέλλον μας».

«Έχουμε ένα δεδομένο: ανθρώπους στις εντατικές, διασωληνωμένους, έχουμε εκατομμύρια κρούσματα σε ολόκληρη τη γη, έχουμε θανάτους. Δεν είναι κάτι λοιπόν το οποίο είναι στη σφαίρα του ιδεατού ή του φαντασιακού. Συνεπώς, μία πραγματικότητα οφείλουμε να την αντιμετωπίσουμε», είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο Σεβασμιώτατος, υπογραμμίζοντας με ιδιαίτερη έμφαση ότι «όπου υπάρχει η ελευθερία του ανθρώπου, δεν παρεμβαίνει ο Θεός». «Ο άνθρωπος έχει την ελευθερία να δρα, να κινείται και ο Θεός το σέβεται αυτό. Δεν παρεμβαίνει ο Θεός στην ελευθερία του ανθρώπου. Μας έχει δώσει τον αυτοκράτορα νου, τη λογική να αντιμετωπίζουμε τα πράγματα», σημείωσε.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος τόνισε πως «χρειάζεται διάκριση και σύνεση. Η μάσκα δεν είναι κάτι μεμπτό. Είναι μία προσπάθεια, ένα όργανο για να αποτραπεί η μετάδοση μιας λοιμώδους ασθενείας μέχρι να αντιμετωπιστεί… Χρειάζεται σοβαρότητα, υπευθυνότητα, πίστη ασφαλώς στο Θεό και στην αγάπη Του και στην Ευλογία Του και στο θαύμα που υπάρχει στη ζωή μας».

«Να έχουμε σοβαρότητα, υπευθυνότητα, ταπείνωση και να ακούμε τους ειδικούς και τους ανθρώπους οι οποίοι έχουν την εξειδικευμένη γνώση και αντίληψη στα θέματα αυτά», κατέληξε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων