07/05/2021 07/05/2021 Την Παναγία την Βηματάρισσα τιμά ο Ιερός Ναός Ευαγγελίστριας Πειραιώς το Σαββατοκύριακο της Διακαινησίμου, αφού την εβδομάδα αμέσως μετά την Κυριακή του Πάσχα τιμάται η Θεοτόκος, που είδε τον υιό της και υιό του Θεού να σταυρώνεται και να ανασταίνεται! Το Σάββατο 8 Μαΐου θα τελεστεί Πανηγυρικός Εσπερινός στις 7 μ.μ., ενώ στις 8.30 θα αρχίσει...
07 Μαΐου, 2021 - 13:40
Τελευταία ενημέρωση: 07/05/2021 - 13:08

Και στον Πειραιά τιμάται η Παναγία η Βηματάρισσα

Διαδώστε:
Και στον Πειραιά τιμάται η Παναγία η Βηματάρισσα

Την Παναγία την Βηματάρισσα τιμά ο Ιερός Ναός Ευαγγελίστριας Πειραιώς το Σαββατοκύριακο της Διακαινησίμου, αφού την εβδομάδα αμέσως μετά την Κυριακή του Πάσχα τιμάται η Θεοτόκος, που είδε τον υιό της και υιό του Θεού να σταυρώνεται και να ανασταίνεται! Το Σάββατο 8 Μαΐου θα τελεστεί Πανηγυρικός Εσπερινός στις 7 μ.μ., ενώ στις 8.30 θα αρχίσει η παράκληση προς τιμήν της και το βράδυ στις 10 θα γίνει Ιερά Αγρυπνία. Την Κυριακή του Θωμά, 9 Μαΐου, θα τελεστούν δύο Θείες Λειτουργίες το πρωί προς διευκόλυνση των πιστών (μόνο η πρώτη με όρθρο) και το απόγευμα θα ακολουθήσει Εσπερινός και Ιερά Παράκληση προς την Παναγία την Βηματάρισσα.

Εξάλλου, ας μην ξεχνάμε πως η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς και ιδιαιτέρως ο Ιερός Ναός Ευαγγελιστρίας Πειραιώς υποδέχθηκαν το γνήσιο αντίγραφο της θαυματουργού εφέστιας εικόνος της «Παναγίας Βηματάρισσας» από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, που ενθρονίστηκε μόνιμα στο Ναό στις 28 Νοεμβρίου του 2018.

Η Παναγία Βηματάρισσα ή Κτητόρισσα βρίσκεται στη θέση του συνθρόνου του ιερού βήματος, στο Καθολικό της Μονής.

Την Ιερά Εικόνα είχε κομίσει ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μόνης Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ και την είχε υποδεχθεί ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο κλήρος της Μητροπόλεως και πλήθος πιστών.

Διαβάστε επίσης: Πειραιάς: Στο Θρόνο της η Παναγία Βηματάρισσα (βίντεο)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων