09/04/2022 09/04/2022 Στην Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου που τελέστηκε «στον μοναδικό Ναό της Ορθόδοξης Εκκλησίας που φέρει το όνομα της Παναγίας ‘’Ρόδον το Αμάραντον’’» και βρίσκεται στην περιοχή του Χατζηκυριακείου, χοροστάτησε την Παρασκευή 8 Απριλίου 2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, ο οποίος λίγο πριν την Ακολουθία του Ακαθίστου υποδέχθηκε την Τιμία Κάρα του Αγίου Νικολάου του...
09 Απριλίου, 2022 - 11:13
Τελευταία ενημέρωση: 09/04/2022 - 11:22

Λιτάνευσαν τον Άγιο Νικόλαο τον Πλανά στον Πειραιά

Διαδώστε:
Λιτάνευσαν τον Άγιο Νικόλαο τον Πλανά στον Πειραιά

Στην Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου που τελέστηκε «στον μοναδικό Ναό της Ορθόδοξης Εκκλησίας που φέρει το όνομα της Παναγίας ‘’Ρόδον το Αμάραντον’’» και βρίσκεται στην περιοχή του Χατζηκυριακείου, χοροστάτησε την Παρασκευή 8 Απριλίου 2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, ο οποίος λίγο πριν την Ακολουθία του Ακαθίστου υποδέχθηκε την Τιμία Κάρα του Αγίου Νικολάου του Πλανά, προερχομένη από τον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του κυνηγού (οδού Βουλιαγμένης).

Κατά την υποδοχή ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την βαθιά του ευγνωμοσύνη προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο «για την μεγάλη τιμή, Ευλογία και χάρη της οποίας μας επιδαψίλευσε», όπως χαρακτηριστικά είπε αναφερόμενος στην έλευση του Ιερού αυτού θησαυρίσματος στην πανήγυρη του Ιερού Ναού της Παναγίας «Ρόδον το Αμάραντον».

«Είναι ο μοναδικός Ναός που έχει το όνομα αυτό ‘’Ρόδον τον Αμάραντον’’ στην Ορθόδοξη Καθολική μας Εκκλησία», επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος, ευχαριστώντας παράλληλα για «την έλευση της παντίμου Κάρας του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Νικολάου του Πλανά, του ηγιασμένου Ιερέως» και τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού «που Ιερουργούσε ο Όσιος επί δεκαετίες», Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π.Σεβαστιανό Σωμαράκη, ο οποίος κόμισε το ιερό θησαύρισμα και διακονεί την Εκκλησίας μας «με πολύ πνευματική δύναμη, πιστότητα, αλήθεια, αγάπη, εκκλησιαστικό φρόνημα».

Κατά την διάρκεια του κηρύγματός του ο Σεβασμιώτατος αναφερόμενος στον Άγιο Νικόλαο τον Πλανά, έκανε λόγο τόσο για την πιστότητα του βίου του, όσο και για το γεγονός ότι «απέβη ως λειτουργός του Υψίστου πραγματικό και αληθές τέκνο της Υπεραγίας Θεοτόκου. Πιστό και αφιερωμένο παιδί της Παναγιάς μας».

«Γι’ αυτό και ο Θεός τον χαρίτωσε» σημείωσε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας το «λευκόχρυσο χρώμα που έχει η Αγία του Κάρα και που μας πιστοποιεί ακριβώς την Χάρη του Αγιασμού την οποία έλαβε παρά Κυρίου».

Μίλησε για τον απλό λόγο του Αγίου, αλλά και για την βαθιά του μυστηριακή σχέση, ενώ με συγκίνηση τόνισε πως τεμάχιο Ιερού του Λειψάνου που βρίσκεται στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς, μυροβλύζει κάθε φορά που τελείται Θεία Λειτουργία.

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον θαυματουργικό τρόπο που βρέθηκε από αλιέα στην Πειραϊκή ακτή η Ιερά Εικόνα της Παναγίας «Ρόδον το Αμάραντον», αλλά και στην απαλλαγή του Πειραιά από την λοιμική νόσο της ευλογιάς το 1895, χάρη στην λιτάνευση της εικόνος.

Τέλος, ακολούθησε η λιτάνευση της θαυματουργού Ιεράς Εικόνος της Παναγίας και της Τιμίας Κάρας του Αγίου Νικολάου του Πλανά.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό – (περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ):

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων