28/01/2021 28/01/2021 Την αντίδρασή της στην περιβαλλοντική υποβάθμιση της Δραπετσώνας, εκφράζει με ανακοίνωσή της  Ι. Μητρόπολη Πειραιώς, τονίζοντας ότι συμπαρίσταται στον “δίκαιο και αποφασιστικό αγώνα” του Δημάρχου κ.Χρήστου Βρεττάκου, της Δημοτικής Αρχής και των κατοίκων της πόλεως για την άμεση απομάκρυνση των ρυπογόνων εγκαταστάσεων από την περιοχή. Μάλιστα, απευθύνει έκκληση προς την προς την Κυβέρνηση να αντιληφθεί τη σοβαρότητα...
28 Ιανουαρίου, 2021 - 12:45
Τελευταία ενημέρωση: 28/01/2021 - 12:26

Μητρ. Πειραιώς: Έκκληση προς την κυβέρνηση για τη Δραπετσώνα

Διαδώστε:
Μητρ. Πειραιώς: Έκκληση προς την κυβέρνηση για τη Δραπετσώνα

Την αντίδρασή της στην περιβαλλοντική υποβάθμιση της Δραπετσώνας, εκφράζει με ανακοίνωσή της  Ι. Μητρόπολη Πειραιώς, τονίζοντας ότι συμπαρίσταται στον “δίκαιο και αποφασιστικό αγώνα” του Δημάρχου κ.Χρήστου Βρεττάκου, της Δημοτικής Αρχής και των κατοίκων της πόλεως για την άμεση απομάκρυνση των ρυπογόνων εγκαταστάσεων από την περιοχή.

Μάλιστα, απευθύνει έκκληση προς την προς την Κυβέρνηση να αντιληφθεί τη σοβαρότητα του προβλήματος που θέτει σε κίνδυνο – σύμφωνα με τα επιστημονικά πορίσματα που έχουν εκδοθεί – την υγεία των κατοίκων.

Η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

Η Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΝΤΙΔΡΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ. ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

Η Ι.Μητρόπολη Πειραιώς, διαποιμαίνουσα το Δημοτικό Διαμέρισμα Δραπετσώνας του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, αντιδρά στην περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής και συμπαρίσταται στον δίκαιο και αποφασιστικό αγώνα του Δημάρχου κ.Χρήστου Βρεττάκου, της Δημοτικής Αρχής και των κατοίκων της πόλεως για την άμεση απομάκρυνση των ρυπογόνων εγκαταστάσεων, οι οποίες εδρεύουν στο Δημοτικό Διαμέρισμα Δραπετσώνας και οι οποίες αποτελούν απειλή για την δημόσια υγεία των κατοίκων.

Για το λόγο αυτό η Ι.Μητρόπολη Πειραιώς απευθύνει έκκληση προς την Κυβέρνηση όπως αντιληφθεί τη σοβαρότητα του προβλήματος που θέτει σε κίνδυνο – σύμφωνα με τα επιστημονικά πορίσματα που έχουν εκδοθεί – την υγεία των κατοίκων.

Ευελπιστούμε να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες με την απόσυρση της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ώστε να απομακρυνθούν άμεσα οι ρυπογόνες εταιρείες και να μετεγκατασταθούν οι δραστηριότητές τους εκτός οικιστικού ιστού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων