11/02/2019 11/02/2019 «Είμαστε βαθιά πληγωμένοι και πικραμένοι διότι το ελληνικό όνομα της Μακεδονίας θα το χρησιμοποιούν Σλάβοι με την συγκατάθεση της ελληνικής κυβέρνησης – αυτής της πλασματικής πλειοψηφίας των 145 του ΣΥΡΙΖΑ και των προθύμων – Σλάβοι», δήλωσε στο ΣΚΑΙ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Ο Σεβασμιώτατος σημείωσε ότι με την Συμφωνία των Πρεσπών δημιουργείται ένα...
11 Φεβρουαρίου, 2019 - 12:37

Μητρ. Πειραιώς: “Εμείς θα τους αποκαλούμε Σκοπιανούς”

Διαδώστε:
Μητρ. Πειραιώς: “Εμείς θα τους αποκαλούμε Σκοπιανούς”

«Είμαστε βαθιά πληγωμένοι και πικραμένοι διότι το ελληνικό όνομα της Μακεδονίας θα το χρησιμοποιούν Σλάβοι με την συγκατάθεση της ελληνικής κυβέρνησης – αυτής της πλασματικής πλειοψηφίας των 145 του ΣΥΡΙΖΑ και των προθύμων – Σλάβοι», δήλωσε στο ΣΚΑΙ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Ο Σεβασμιώτατος σημείωσε ότι με την Συμφωνία των Πρεσπών δημιουργείται ένα ψευδεπίγραφο έθνος» και πρόσθεσε ότι «εμείς θα τους αποκαλούμε Σκοπιανούς όπως είναι το πραγματικό τους όνομα». Αναφερόμενος στον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικό Γιώργο Κατρούγκαλο, τον χαρακτήρισε διεθνιστή λέγοντας μάλιστα πως «δεν πονάει για το αίμα των μαρτύρων που χύθηκε για να υπάρξει η Μακεδονία».

Όσον αφορά στο εκκλησιαστικό σκέλος της Συμφωνίας, ο μητροπολίτης Πειραιώς τόνισε πως η Εκκλησία των Σκοπίων έχει ζητήσει από το Οικουμενικό Πατριαρχείο τη χορήγηση Αυτοκεφαλίας, ενώ όπως είπε προσέφυγαν και στη Βουλγαρική Εκκλησία που την ανακήρυξαν ως μητέρα – Εκκλησία. Φοβάμαι, κατέληξε, «διότι αυτό το κρατίδιο θα αποτελέσει “όχημα” για τον επεκτατισμό διαφόρων δυνάμεων προς το Αιγαίο».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων