16/01/2023 16/01/2023 Την πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς για τους Ιερείς Νεότητος, τους Κατηχητές, τις Κατηχήτριες και τα Στελέχη του Νεανικού Έργου της τοπικής μας Εκκλησίας, ευλόγησε χθες Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023, σε μία όμορφη και οικογενειακή ατμόσφαιρα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του, ο Σεβασμιώτατος αναφερόμενος στα...
16 Ιανουαρίου, 2023 - 16:02
Τελευταία ενημέρωση: 16/01/2023 - 15:32

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς ευλόγησε την Βασιλόπιτα του Γραφείου Νεότητος

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Πειραιώς ευλόγησε την Βασιλόπιτα του Γραφείου Νεότητος

Την πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς για τους Ιερείς Νεότητος, τους Κατηχητές, τις Κατηχήτριες και τα Στελέχη του Νεανικού Έργου της τοπικής μας Εκκλησίας, ευλόγησε χθες Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023, σε μία όμορφη και οικογενειακή ατμόσφαιρα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του, ο Σεβασμιώτατος αναφερόμενος στα περασμένα έτη τα οποία ήταν χρόνια σκληρών δοκιμασιών για πολλά θέματα, αλλά και για τις κρίσεις και τις σκέψεις μας και υπογραμμίζοντας ως βασικό μας κριτήριο την αληθινή σχέση με τον Κύριό μας Ιησού, επεσήμανε πως αυτό που εγγυάται τη σοφία των οραμάτων μας είναι η Χάρις η οποία όμως δεν είναι απροϋπόθετη.

Σημειώνοντας πως χωρίς της Χάρη δεν μπορούμε να έχουμε ορθές κρίσεις και θυμίζοντας πως η Χάρη χρειάζεται και την δική μας συγκατάθεση και συναίνεση αναφέρθηκε στην Χάρη που εκπέμπει η στοργή των Αγίων και «στα ταπεινά και χαριτωμένα πρόσωπα που ο Θεός μας παρουσιάζει σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς», όπως χαρακτηριστικά είπε, συμπληρώνοντας πως στη ζωή μας χρειαζόμαστε οδοδείκτες και οι οδοδείκτες αυτοί είναι οι Άγιοι που έχουν βιώσει τη Χάρη.

«Βλέπουμε πράγματα που μας πληγώνουν στην γη μας», είπε αναφερόμενος στον πόλεμο, προσθέτοντας πως ο νέος χρόνος μας καλεί σε Προσευχή.

Ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Διευθυντή του Γραφείου Νεότητος, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Νήφωνα Καπογιάννη, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, την γραμματέα και τους υπευθύνους των τομέων της νεότητος καθώς και όλους όσοι διακονούν στο νεανικό έργο της Μητροπόλεως Πειραιώς.

Τέλος επεσήμανε σε όλους πως αυτό που θα δώσει δυναμική στο έργο της μεταλαμπάδευσης της πίστεως «δεν είναι τόσο ο λόγο σας, όσο το βίωμά σας. Εναρμονίστε, λοιπόν, το λόγο σας και το βίωμά σας και θα δείτε θαυμαστά αποτελέσματα. Θα δείτε να αυξάνεται η σπορά σας και ο Κύριος θα σας χαρίζει την βεβαιότητα του μεγάλου έργου», είπε καταλήγοντας, ευχόμενος παράλληλα «καλή πνευματική σπορά στον αγρό των νεανικών ψυχών».

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, η οποία  πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου, συμπολιούχου Πειραιώς, κάλαντα έψαλε η Χορωδία του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Πειραιώς, μουσική συντροφιά μας κράτησε η υπεύθυνη της χορωδίας κα Όλγα Καμηλάρη και οι συνεργάτες της, ενώ παρουσιάστηκαν και τα παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα της Ενορίας υπό την ευθύνη της κ. Καλλιόπης Κουμεντάκου.

    

Για περισσότερες Φωτογραφίες πατήστε εδώ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων