20/03/2019 20/03/2019 Στην 1η ακολουθία της Α΄ Στάσεως των Χαιρετισμών που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, την Παρασκευή 15 Μαρτίου, μίλησε προς τους πιστούς, ο Αρχιμανδρίτης π. Θεόκλητος Λεγάτος, της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς. Δείτε ολόκληρη ομιλία του στο παρακάτω βίντεο:      Η συμμετοχή και η ομιλία του π. Θεοκλήτου, εντάσσονται στο πλαίσιο των εορταστικών...
20 Μαρτίου, 2019 - 18:15

π. Θεόκλητος Λεγάτος: “Χαιρετίζουμε την Παναγία, γιατί έφερε στον κόσμο αρρήτως το φως”

Διαδώστε:
π. Θεόκλητος Λεγάτος: “Χαιρετίζουμε την Παναγία, γιατί έφερε στον κόσμο αρρήτως το φως”

Στην 1η ακολουθία της Α΄ Στάσεως των Χαιρετισμών που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, την Παρασκευή 15 Μαρτίου, μίλησε προς τους πιστούς, ο Αρχιμανδρίτης π. Θεόκλητος Λεγάτος, της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς. Δείτε ολόκληρη ομιλία του στο παρακάτω βίντεο:

 

 

Η συμμετοχή και η ομιλία του π. Θεοκλήτου, εντάσσονται στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων, που οργανώνονται για 21η συνεχή χρονιά στο Ναό, με την ευκαιρία της εορτής του Ευαγγελισμού και με τον γενικό τίτλο «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ 2019».

Η Εκκλησία μας, μετά τον Κύριο, σημείωσε στην αρχή του λόγου του, τιμά ιδιαίτερα την Παναγία, την μητέρα του Χριστού και την μητέρα όλων μας.

Όλα τα σημαντικά γεγονότα της αγίας ζωής Της, αποτελούν για τα μέλη της Εκκλησίας μας, πηγές χάριτος και αγιασμού, σταθμοί στην πορεία μας για την πραγμάτωση και πραγματοποίηση του μεγάλου κι ιερού μας σκοπού, που είναι η είσοδος μας στην βασιλεία του Θεού.

Η Παναγία μας, συνέχισε, με την υπακοή Της, την πίστη Της, την διακονία Της, έγινε το μέσο , ώστε ο Θεός να γίνει άνθρωπος.

Για την Παναγία μας, έχουν γραφτεί χιλιάδες βιβλία, ύμνοι και δοξολογίες, που υμνούν την προσφορά Της στο έργο της σωτηρίας και της λυτρώσεως του ανθρώπου και του κόσμου.

Ένας τέτοιος ύμνος είναι και ο Ακάθιστος. Είναι μια έκφραση αγάπης, τιμής, σεβασμού στη μητέρα του Κυρίου. Είναι ένα από τα κοσμήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

«Χαιρετίζουμε την Παναγία μας, γιατί έφερε στον κόσμο αρρήτως, κατά τρόπο ανερμήνευτο για το ανθρώπινο μυαλό, το φως, δηλαδή τον Χριστό.

Ο Χριστός είναι το φως. Με την παρουσία, την διδασκαλία, τον Σταυρό, την Ανάσταση και την Ανάληψη Του, διέλυσε τα σκοτάδια της πλάνης, της ειδωλολατρίας, της αθεΐας και έδωσε μια καινούργια προοπτική στην ζωή του ανθρώπου.»

Όλοι όσοι αποτελούν μέλη της Εκκλησίας, παίρνουν από το φως Του, τόνισε ο π. Θεόκλητος. Καλούμαστε έτσι κι εμείς να γίνουμε φώτα πνευματικά, να μεταδώσουμε το μήνυμα της σωτηρίας και της λυτρώσεως. Αυτός είναι ο σκοπός και ο προορισμός της ζωής μας.

Αλλά για να το μεταδώσουμε, θα πρέπει πρώτα να το ζούμε, να έχουμε βάλει στην καρδιά και την ζωή μας τον Χριστό, της Παναγία και τους Αγίους. Με τον αγώνα μας και την προσπάθεια μας και πάνω απ’ όλα την καθοδήγηση του Αγίου Πνεύματος.

Θα γίνουμε φώτα πνευματικά, όταν συμμετέχουμε ενεργά στην μυστηριακή και λατρευτική ζωή της Εκκλησίας, όταν επικοινωνούμε με τον Κύριο με την προσευχή και παίρνουμε φως από το φως Του, όταν γεμίζουμε την καρδιά μας με την δική Του παρουσία, όταν μελετάμε και εφαρμόζουμε τον λόγο του Θεού.

Και ολοκληρώνοντας τόνισε:

«Ταυτόχρονα καλούμαστε να ζούμε εν αγάπη. Η αληθινή αγάπη που καταξιώνει τον άνθρωπο, είναι εκείνη που προέρχεται από τον σύνδεσμο του με τον Θεό.

Ετοιμαζόμαστε να γιορτάσουμε τα πάθη και την Ανάσταση του Χριστού μας.

Θα τα ζήσουμε όταν η ζωή μας είναι φωτεινή, είναι καθαρή, λάμπει από την παρουσία και την αγάπη του Θεού».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων