25/09/2020 25/09/2020 Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ, τελέστηκε χθες, Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020, η Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Πειραιώς, όπου πραγματοποιήθηκε και η εις Διάκονον Χειροτονία του Μοναχού Σιλουανού (Τζουμανέκα).     Κατά τη σύντομη προσλαλιά του ο π. Σιλουανός αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην επίδραση που είχε στην ζωή του η...
25 Σεπτεμβρίου, 2020 - 11:17
Τελευταία ενημέρωση: 25/09/2020 - 10:39

Πειραιώς Σεραφείμ: «Εμείς δεν βαδίζουμε χωρίς πυξίδα»

Διαδώστε:
Πειραιώς Σεραφείμ: «Εμείς δεν βαδίζουμε χωρίς πυξίδα»

Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ, τελέστηκε χθες, Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020, η Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Πειραιώς, όπου πραγματοποιήθηκε και η εις Διάκονον Χειροτονία του Μοναχού Σιλουανού (Τζουμανέκα).

 

 

Κατά τη σύντομη προσλαλιά του ο π. Σιλουανός αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην επίδραση που είχε στην ζωή του η προσκυνηματική του επίσκεψη στο Άγιον Όρος, αλλά και η φοίτησή του στην Αθωνιάδα Σχολή, υπογραμμίζοντας με ιδιαίτερη έμφαση και θεολογικό λόγο την διαφορά του κοσμικού έρωτα από τον Θείο έρωτα».

Ευχαριστώντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς για το γεγονός ότι λαμβάνει από τα χέρια του το μεγάλο δώρο της Ιεροσύνης, υποσχέθηκε πως από εδώ και στο εξής θα διακονεί με όλες του τις δυνάμεις το Ιερό Θυσιαστήριο.

Στον επιστηρικτικό του λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ επισημαίνοντας πως «στην Αγία μας Εκκλησία δεν υπάρχει ανθρώπινος λόγος, ανθρώπινη επινόηση και κατασκευή, αλλά αποκάλυψη του Τριαδικού Θεού και Δημιουργού των απάντων», υπογράμμισε ότι «εμείς δεν βαδίζουμε χωρίς πυξίδα, δεν είμαστε ανέσθιοι, δεν ψάχνουμε την ερμηνεία του κόσμου σε θεωρίες και σε εσωτερικές προσπάθειες, αλλά έχουμε την Αποκάλυψη του ζώντος Θεού». «Αυτό το γεγονός μαρτυρείται από την τεχνουργία των Αγίων, γιατί η Εκκλησία, το Μυστήριο της Θεοτόκου, τεχνουργεί Αγίους. Αυτό είναι το έργο της πίστεως», συμπλήρωσε.

Αφού αναφέρθηκε επιγραμματικά στους λόγους του Αγίου Σιλουανού του Αθωνίτου, την μνήμη του οποίου τιμά σήμερα η Εκκλησία μας και το όνομα του οποίου φέρει ο νέος Διάκονος, σημείωσε πως «η Θεολογία του Αγίου Σιλουανού πηγάζει από τον έρωτα του Θεού, από την μετοχή στην Άκτιστη Θεία Ενέργεια, από τον αγάπη χωρίς όρια», συμπληρώνοντας πως οι λόγοι του «είναι σύγχρονοι, επίκαιροι, δυναμικοί, εισδύουν σε κάθε άνθρωπο καλής θελήσεως και του ανοίγουν τα πνευματικά του μάτια». «Απαντούν οι λόγοι αυτοί και προσφέρουν το καινούριο που περιμένει ο κόσμος μέσα στην καθημερινή αποτυχία της ιστορίας», τόνισε.

Τέλος, αναφερόμενος στις δυσκολίες της εποχής μας «όπου ο άνθρωπος έχει απωλέσει το οντολογικό του θεμέλιο και το αναζητά στην κτιστή πραγματικότητα», επεσήμανε πως «κάθε αφιέρωση στον αληθινό Κύριο των δυνάμεων, κάθε μετοχή στη ζωή του Θεού, είναι μία απάντηση των ουρανών στην αποκαραδοκία του κόσμου της φθοράς και του θανάτου».

Μαζί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.Σεραφείμ, συλλειτούργησαν Πατέρες από το Άγιον Όρος και άλλες Μοναστικές αδελφότητες.

Ο νέος Διάκονος τοποθετήθηκε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων