22/04/2021 22/04/2021 Συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα οι εκδηλώσεις της Ιεράς Συνόδου και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος για την επέτειο της συμπληρώσεως των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με την τήρηση όλων των προβλεπομένων μέτρων προφυλάξεως κατά της πανδημίας. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 23 Απριλίου, η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς,...
22 Απριλίου, 2021 - 14:50
Τελευταία ενημέρωση: 22/04/2021 - 14:36

Τη μνήμη του Καραϊσκάκη τιμά η Μητρόπολη Πειραιώς

Διαδώστε:
Τη μνήμη του Καραϊσκάκη τιμά η Μητρόπολη Πειραιώς

Συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα οι εκδηλώσεις της Ιεράς Συνόδου και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος για την επέτειο της συμπληρώσεως των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με την τήρηση όλων των προβλεπομένων μέτρων προφυλάξεως κατά της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 23 Απριλίου, η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς, υπό την αιγίδα της Ιεράς Συνόδου, θα τιμήσει τη μνήμη του Γεωργίου Καραϊσκάκη, ο οποίος εξέπνευσε στις 23 Απριλίου 1827, αφού δέχθηκε θανάσιμο τραύμα στις 22 Απριλίου, στη σημερινή περιοχή του Νέου Φαλήρου.

Στις 11:00 θα τελεσθεί Τρισάγιο εις μνήμην του ήρωος ενώπιον του μνημείου του στο Νέο Φάληρο (μπροστά από το Στάδιο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”). Το Τρισάγιο θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ και έχουν προσκληθεί να παραστούν ολιγάριθμοι εκπρόσωποι των Τοπικών Αρχών.

Στις 18:00 της ίδιας ημέρας θα μεταδοθεί από τον ιστότοπο www.ekklisia1821.gr, καθώς και από τον σύνδεσμο https://www.youtube.com/watch?v=mErCW4pQR_0, η Επιστημονική Ημερίδα της Ι. Μητροπόλεως Πειραιώς για τη μάχη των Αθηνών με έμφαση στη συμβολή του Γεωργίου Καραϊσκάκη και του Ιωάννου Μακρυγιάννη. Η Ημερίδα θα αρχίσει με χαιρετισμό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Εισηγήσεις θα παρουσιάσουν ο κ. Κωνσταντίνος Χολέβας, Πολιτικός Επιστήμων και συγγραφεύς, ο κ. Χαράλαμπος Μηνάογλου, Δρ Σύγχρονης Ιστορίας και Διευθυντής του Λυκείου της Ιωνιδείου Προτύπου Σχολής, και ο κ. Στέφανος Μίλεσης, Ιστορικός Ερευνητής. Θα συντονίσει ο Πανοσοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Νήφων Καπογιάννης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων