18/04/2021 18/04/2021 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Κλήμης, σήμερα Κυριακή Ε΄ Νηστειών, 18 Απριλίου 2021, εχοροστάτησε στον όρθρο και ετέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών (Παλαιός), τηρουμένων όλων των υγειονομικών μέτρων για την πρόληψη της διασποράς του Covid-19. Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης, στο σύντομο λόγο του μίλησε σχετικά με το σημερινό ευαγγελικό ανάγνωσμα και...
18 Απριλίου, 2021 - 13:30
Τελευταία ενημέρωση: 18/04/2021 - 13:31

Δύο έτη από την ενθρόνιση του Μητροπολίτου Περιστερίου

Διαδώστε:
Δύο έτη από την ενθρόνιση του Μητροπολίτου Περιστερίου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Κλήμης, σήμερα Κυριακή Ε΄ Νηστειών, 18 Απριλίου 2021, εχοροστάτησε στον όρθρο και ετέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών (Παλαιός), τηρουμένων όλων των υγειονομικών μέτρων για την πρόληψη της διασποράς του Covid-19.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης, στο σύντομο λόγο του μίλησε σχετικά με το σημερινό ευαγγελικό ανάγνωσμα και ευχήθηκε όλοι μας να μπορέσουμε να αναγνωρίσουμε το μέγεθος της αξίας της διακονίας στον συνάνθρωπο. Κάλεσε όλους, κλήρο και λαό, να απαλλαγούν από την εγωιστική – ατομιστική αναζήτηση αξιωμάτων και θέσεων, αλλά με ταπείνωση και με ειλικρινή διάθεση διακονίας να υπηρετήσουμε το θέλημα του Θεού.

 

 

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτ. π. Ελευθέριος Κουναλάκης με την ευκαιρία της συμπληρώσεως δύο ετών από την ενθρόνιση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου, εξέφρασε με λόγια υιικής αγάπης, τον σεβασμό και την αφοσίωση του Ιερού Κλήρου και του φιλοχρίστου λαού στο Σεπτό πρόσωπό του.

“Σεβασμιώτατε πάτερ και Δέσποτα,

αγαπητοί αδελφοί,

Η τοπική μας Εκκλησία σήμερα χαίρεται και αγάλλεται γιατί έχει τα δικά της γενέθλια. Γιορτάζουμε κλήρος και λαός την λαμπρά ενθρόνιση του Σεπτού Ποιμενάρχου μας, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Περιστερίου κ.κ. Κλημεντος.

Ο Σεπτός Ποιμέναρχης μας τίμιος εργάτης του Ευαγγελίου, Επίσκοπος δοκιμασμένος ενώπιον Θεού και ανθρώπων, ανεβαίνοντας όλα τα σκαλοπάτια της κλίμακας της αγγελικής πολιτείας, με υπομονή, αγάπη και υπακοή και βιώνοντας το μέγεθος της μαρτυρικής ιερωσύνης, χάριτι Θεού, καταξιώθηκε να ανέβει στην κλίμακα της Αρχιερωσύνης στο προσωπικό του όρος Θαβώρ, του οποίου το φως δεν το κράτησε για τον εαυτό του, αλλά ιδιαίτερα τώρα ως Επίσκοπος και φωτισμένος Πατέρας το διαχέει παντού για να φωτίζει τους εν σκότει και σκιά θανάτου καθημένους”. Η αγωνία του κόσμου είναι και αγωνία του Επισκόπου μας! Τα προβλήματα του κόσμου είναι και δικά του προβλήματα. Καθημερινά αγωνίζεται, καθοδηγεί, στηρίζει, ανοίγει διάπλατα την αγκαλιά του για να σκεπάσει τον πόνο και για να δώσει από το πέλαγος της διακριτικής ευσπλαχνίας του, το χαμόγελο και την συγχώρηση.

Ο πατρικός λόγος σας απευθυνόμενος την ευλογητή ημέρα της ενθρονίσεώς σας προς τον Ιερό Κλήρο γίνεται συνεχώς πραγματικότητα “καλούμεθα να αναγγέλλουμε στους ανθρώπους την σωτηρία και μάλιστα με τρόπο ορθόδοξο, ευγενικό αγαπητικό απλό αλλά όχι αλλοιωμένο”.

Σεβαστέ μας Πατέρα και Δέσποτα,

σήμερα εμείς κλήρος και λαός συνεορτάζουμε προσευχητικά μαζί σας ενώπιον του Αγίου Θυσιαστηρίου αυτή την προσωπική σας επέτειο και κύκλω εστώτες της Αγίας Τραπέζης αναφωνούμε: “Εν πρώτοις μνήσθητι Κύριε, του πατρός και αρχιεπισκόπου ημών ΚΛΗΜΕΝΤΟΣ, ον χάρισαι τοις Αγίαις σου Εκκλησίαις εν ειρήνη, σώον, έντιμον υγειά, μακροημερεύοντα και ορθοτομούντα τον λόγο της σης αληθείας”.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων