15/09/2022 15/09/2022 Η Μικρασιατική καταστροφή αποτελεί το πλέον τραυματικό γεγονός στην ιστορία του νεότερου Ελληνισμού, το οποίο καθόρισε την μετέπειτα πορεία της πατρίδας μας. Καθώς φέτος συμπληρώνονται εκατό χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922, η Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου, με την ευλογία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου κ. Γρηγορίου, πραγματοποίησε για πρώτη φορά το απόγευμα της Κυριακής 11 Σεπτεμβρίου,...
15 Σεπτεμβρίου, 2022 - 10:16
Τελευταία ενημέρωση: 15/09/2022 - 10:20

Εκδήλωση της Μητροπόλεως Περιστερίου για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή

Διαδώστε:
Εκδήλωση της Μητροπόλεως Περιστερίου για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή

Η Μικρασιατική καταστροφή αποτελεί το πλέον τραυματικό γεγονός στην ιστορία του νεότερου Ελληνισμού, το οποίο καθόρισε την μετέπειτα πορεία της πατρίδας μας.

Καθώς φέτος συμπληρώνονται εκατό χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922, η Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου, με την ευλογία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου κ. Γρηγορίου, πραγματοποίησε για πρώτη φορά το απόγευμα της Κυριακής 11 Σεπτεμβρίου, στο θέατρο Άλσους, εκδήλωση για τη μαύρη αυτή επέτειο θλίψης και πόνου για τον Ελληνισμό όπου γης κι αν βρίσκεται.

Η εκδήλωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία ενώ πλήθος κόσμου κατέκλυσε τις κερκίδες του θεάτρου.

Παρέστησαν Βουλευτές της Περιφερείας μας, ο Δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης καθώς και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η εκδήλωση περιλάμβανε:

• Συναυλία Χρήστου Τσιαμούλη – Σοφίας Παπάζογλου συνοδεύει η ορχήστρα “Ιωνικός Ρυθμός”.

• Παραδοσιακούς χορούς από χορευτικά συγκροτήματα Ενοριών της Ι.Μ. Περιστερίου.

Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος κ. Λίλιαν Τσουρλή.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων