02/12/2022 02/12/2022 Την δεύτερη γενική ιερατική σύναξη της Ιεράς Μητρόπολης Περιστερίου συγκάλεσε χθες ο Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Γρηγόριος. Η σύναξη που διεξήχθη σε οικογενειακή ατμόσφαιρα ξεκίνησε με την τέλεση του μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας, έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο εκδηλώσεων του επισκοπείου της Ιεράς Μητρόπολης. Ο Σεβασμιώτατος έδωσε ένα σαφές στίγμα των προθέσεων του στους κληρικούς για πολλές...
02 Δεκεμβρίου, 2022 - 12:01
Τελευταία ενημέρωση: 02/12/2022 - 12:49

Η δεύτερη ιερατική σύναξη της Ιεράς Μητρόπολης Περιστερίου

Διαδώστε:
Η δεύτερη ιερατική σύναξη της Ιεράς Μητρόπολης Περιστερίου

Την δεύτερη γενική ιερατική σύναξη της Ιεράς Μητρόπολης Περιστερίου συγκάλεσε χθες ο Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Γρηγόριος. Η σύναξη που διεξήχθη σε οικογενειακή ατμόσφαιρα ξεκίνησε με την τέλεση του μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας, έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο εκδηλώσεων του επισκοπείου της Ιεράς Μητρόπολης.

Ο Σεβασμιώτατος έδωσε ένα σαφές στίγμα των προθέσεων του στους κληρικούς για πολλές κατευθύνσεις, ενώ ειδικά στάθηκε στην ποιμαντική προσέγγιση των ανθρώπων τονίζοντας ότι «στο έργο μας δεν πρέπει να μιλάμε φονταμενταλιστικά αλλά παιδαγωγικά. Ως ποιμένες πρέπει να “αρπάζουμε” τον κόσμο για να τον δώσουμε στον Θεό».

Αναφέρθηκε στη σχέση που επιθυμεί να δημιουργήσει με τους ιερείς που είναι οι πρώτοι και άμεσοι συνεργάτες του.

Στην δεύτερη ενότητα ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητρόπολης Αρχιμανδρίτης Άγγελος Ανθόπουλος αναφέρθηκε σε θέματα που αφορούν την Θεία Λατρεία, δίδοντας οδηγίες για την τέλεση των ιερών ακολουθιών.

Στην συνέχεια ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αρχιμανδρίτης Κωνσταντίνος Σκαρτούλης αναφέρθηκε σε διοικητικά, ποιμαντικά και φιλανθρωπικά θέματα, ενώ ο Διευθυντής Προσωπικού Πρωτοπρ. Θεόδωρος Σχοινάς αναφέρθηκε στην μηχανοργάνωση των ενοριών.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων