16/05/2021 16/05/2021 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Κλήμης σήμερα Κυριακή των Μυροφόρων 16 Μαΐου 2021 ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Παύλου Περιστερίου. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας στη σύντομη προσλαλιά του απηύθυνε αναστάσιμες πατρικές ευχές στο εκκλησίασμα, ευχήθηκε στον εορτάζοντα διάκονο του Ιερού Ναού και τόνισε χαρακτηριστικά: «Ήρθα σήμερα να σας μεταφέρω το χαρμόσυνο μήνυμα της...
16 Μαΐου, 2021 - 14:47
Τελευταία ενημέρωση: 16/05/2021 - 14:46

Κυριακή των Μυροφόρων στον Ι.Ν. Αγίου Παύλου Περιστερίου

Διαδώστε:
Κυριακή των Μυροφόρων στον Ι.Ν. Αγίου Παύλου Περιστερίου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Κλήμης σήμερα Κυριακή των Μυροφόρων 16 Μαΐου 2021 ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Παύλου Περιστερίου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας στη σύντομη προσλαλιά του απηύθυνε αναστάσιμες πατρικές ευχές στο εκκλησίασμα, ευχήθηκε στον εορτάζοντα διάκονο του Ιερού Ναού και τόνισε χαρακτηριστικά:

«Ήρθα σήμερα να σας μεταφέρω το χαρμόσυνο μήνυμα της χαράς, της ειρήνης, της θαλπωρής και της αγκάλης όπως έπραξε ο Αναστάς Κύριος μας Ιησούς Χριστός στις αγαπημένες μυροφόρες του, που εορτάζουν σήμερα.

Όμως μαζί με τις Μυροφόρες του Χριστού εορτάζουν και δυο άνδρες Μυροφόροι ο ευσχήμων Ιωσήφ και ο Νικόδημος ο νυχτερινός μαθητής που ανήκουν στον όμιλο των μυροφόρων. Και ήσαν προσδεχόμενοι και αυτοί στη Βασιλεία των ουρανών.

Όμως πέραν του αναστάσιμου χαιρετισμού και της εορτής των Μυροφόρων ήλθα να συνεορτάσω μαζί σας για δύο λόγους. Πρώτον διά να τιμήσω τον διάκονο μου Νικόδημο που εορτάζει σήμερα και πέραν της διακονίας του στην εμή αρχιερωσύνη, διακονεί και τούτον τον Ιερό Ναό, αλλά και για να τιμήσω το όνομα Νικόδημος (καθώς είχα προσωπικό τάμα, πως ο πρώτος που θα θελήσει να διακονήσει στον αμπελώνα της Μητροπόλεώς μας θα του έδιδα το όνομα Νικόδημος, ως έπραξα και δοξάζω τον Θεό).

 

 

Νικόδημος ο νυχτερινός μαθητής και βουλευτής και μυροφόρος Χριστού, και το όνομα αυτό συντροφεύει την όλη πορεία μου. Διότι ο γέροντας μου Νικόδημος στην Ιερά Μονή Σαγματά, ο οποίος με έκαρε μοναχό και έλαβα υπό αυτού το όνομα Κλήμης εόρταζε σήμερα . Επιπλέον ο Μακαριστός Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας Νικόδημος, που διακονούσαμε στην Ιερά Μητρόπολη μας εόρταζε σήμερα και είναι ο πρώτος στην Ιστορία που παραιτήθηκε απ’ τον θρόνο διά να συνεχίσει το παιδί του, ο πνευματικός του υιός και νυν Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος. Συνάμα εόρταζε ο πνευματικός μου αδελφός Νικόδημος, που εκλέχτηκε στην Ιερά Μητρόπολη Ναυπάκτου και έχασε την ζωή του νεότατος από αυτοκινητιστικό ατύχημα. Και σήμερα σ΄ όλους αυτούς, τους τρεις Νικοδήμους θα τελέσουμε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών αυτών.

Νικόδημε παιδί μου! Ευδόκησε ο Θεός και εισακούσθηκα. Και ήρθες ως πρώτος ονομαζόμενος Στυλιανός κ έλαβες το όνομα Νικόδημος. Μ’ αυτόν τον τρόπο συνεχίζεται η χάρις και η υιοθεσία παιδί μου αγαπητό, στον αμπελώνα του Χριστού, την Εκκλησία. Σ’ ευχαριστώ που στέκεσαι δίπλα μου διακονώντας με, στα εύκολα μα και στα δύσκολα. Και πορευόμαστε μαζί και με τον άλλο διάκονο τον π. Ειρηναίο στο δύσκολο δρόμο, τον ανηφορικό στη διακονία των ανθρώπων. Σου εύχομαι ότι καλύτερο, στη ζωή σου, μα πρωτίστως ότι χορηγήσει η χάρις του Θεού, διότι είσαι έξυπνος και εργατικός, αλλά παραμένεις ταπεινός. Σου εύχομαι καλή διακονία και όταν μου δώσει ο Θεός το σημάδι του, να σου χαρίσω και τον δεύτερο βαθμό της Ιερωσύνης, αυτό του πρεσβύτερου. Έτη πολλά Νικόδημε μου και ο Θεός να αναπαύει τους Νικοδήμους.

Επιπλέον, να ευχαριστήσω τον πατέρα Θεολόγο για το έργο που πραγματοποιεί σε αυτόν τον μεγάλο Ιερό Ναό αλλά και να του ευχηθώ αφού είναι ο νυμφαγωγός σου στην Εκκλησία και σ’ αυτόν έτη πολλά χαρμόσυνα και ειρηνικά».

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων