22/10/2020 22/10/2020 Συνήλθε σήμερα, Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020, η 8η κατά σειρά Ιερατική Σύναξη της Μητροπόλεως Περιστερίου, η πρώτη για το τρέχον εκκλησιαστικό–κατηχητικό έτος, στην οποία παρέστησαν άπαντες οι κληρικοί. Αρχικά, τελέσθηκε αγιασμός με την ευκαιρία τόσο της έναρξης του κατηχητικού, ιεραποστολικού έργου, όσο και επί τη ολοκληρώσει των εργασιών της ριζικής ανακαινίσεως της αιθούσης (αμφιθέατρον) του Πνευματικού...
22 Οκτωβρίου, 2020 - 14:38
Τελευταία ενημέρωση: 22/10/2020 - 13:53

Οι περιορισμοί λόγω covid επί τάπητος στην Ι. Σύναξη της Μητρ. Περιστερίου

Διαδώστε:
Οι περιορισμοί λόγω covid επί τάπητος στην Ι. Σύναξη της Μητρ. Περιστερίου

Συνήλθε σήμερα, Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020, η 8η κατά σειρά Ιερατική Σύναξη της Μητροπόλεως Περιστερίου, η πρώτη για το τρέχον εκκλησιαστικό–κατηχητικό έτος, στην οποία παρέστησαν άπαντες οι κληρικοί.

Αρχικά, τελέσθηκε αγιασμός με την ευκαιρία τόσο της έναρξης του κατηχητικού, ιεραποστολικού έργου, όσο και επί τη ολοκληρώσει των εργασιών της ριζικής ανακαινίσεως της αιθούσης (αμφιθέατρον) του Πνευματικού Κέντρου, που βρίσκεται στο ισόγειο του Επισκοπείου και είναι χωρητικότητας 250 θέσεων.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας του Αγιασμού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου έλαβε τον λόγο και ενημέρωσε το Ιερατικό Σώμα βάσει της κατηρτισμένης ημερησίας διατάξεως, όπως η ευλαβική τήρηση των υπό της Ιεράς Συνόδου και του κράτους οριζομένων μέτρων για την πρόληψη της μεταδόσεως του Covid-19, καθώς η γεωγραφική περιφέρεια στην οποία ευρίσκεται η Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου είναι σε αυξημένο επίπεδο επικινδυνότητας, η τακτοποίηση τυχόν εκκρεμοτήτων Ιερών Ναών σε σχέση με το κτηματολόγιο, περί των απορρεουσών αλλαγών εκ του νόμου 4735/2020 “Περί των Κοιμητηριακών Ιερών Ναών, περί των οικονομικών των Ιερών Ναών αλλά και για διάφορα άλλα τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα.

Τέλος, ετέθησαν ερωτήσεις υπό των εφημερίων προς τον Σεβασμιώτατο και προβληματισμοί, στις οποίες ο Σεπτός Ποιμενάρχης της Μητροπόλεως Περιστερίου έδωσε τις δέουσες απαντήσεις.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους ευλογημένη πνευματική σπορά, υγεία και πνευματική πρόοδο στους ίδιους αλλά και στις ευλογημένες ιερατικές οικογένειες τους και προέτρεψε Ιερείς και Διακόνους να εύχονται και να προσεύχονται στον Ελεήμονα Κύριο όπως απαλλάξει συντόμως την πατρίδα μας από κάθε ορατό και αόρατο εχθρό.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων