15/11/2021 15/11/2021 Την πρώτη του Θεία Λειτουργία -και για την ακρίβεια- το πρώτο του Αρχιερατικό Συλλείτουργο μετά την ενθρόνισή του τέλεσε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Περιστέρι ο νέος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Γρηγόριος σήμερα, 15 Νοεμβρίου 2021, το πρωί. Μαζί του συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες: Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας,...
15 Νοεμβρίου, 2021 - 15:56
Τελευταία ενημέρωση: 15/11/2021 - 17:04

Πρώτο Συλλείτουργο στο Περιστέρι με τον νέο Μητροπολίτη

Διαδώστε:
Πρώτο Συλλείτουργο στο Περιστέρι με τον νέο Μητροπολίτη

Την πρώτη του Θεία Λειτουργία -και για την ακρίβεια- το πρώτο του Αρχιερατικό Συλλείτουργο μετά την ενθρόνισή του τέλεσε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Περιστέρι ο νέος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Γρηγόριος σήμερα, 15 Νοεμβρίου 2021, το πρωί.

Μαζί του συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες: Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, που υπήρξε και τοποτηρητής της Ι. Μητροπόλεως, ο Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος και ο Φθιώτιδος κ. Συμεών.

 

 

 

Συμπροσευχήθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πτολεμαΐδος κ. Εμμανουήλ, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρσινόης κ. Βασίλειος και οι δύο αρχιερείς του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Γρηγόριος μετέβη στο κοιμητήριο της πόλης για την τέλεση τρισαγίου στους τρεις προκατόχους του: τον πρώτο Μητροπολίτη Περιστερίου κυρό Αλέξανδρο, τον επί σαράντα συναπτά έτη Ποιμενάρχη, κυρό Χρυσόστομο και τον αμέσως προηγούμενο προκάτοχό του, κυρό Κλήμεντα.

Στη συνέχεια παρατέθηκε τράπεζα με πρωινό στους καλεσμένους στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Φωτογραφίες: metinpena.blogspot.com

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων