25/01/2022 25/01/2022 Τα Ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Γρηγορίου τίμησαν σήμερα με Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο που τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Περιστερίου. Με τον άγωντα τα Ονομαστήρια Μητροπολίτη συνιερούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Σύρου κ. Δωρόθεος, ο οποίος προεξήρχε στην ακολουθία του Όρθρου και στο συλλείτουργο που τελέστηκε, Φθιώτιδος κ. Συμεών και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος...
25 Ιανουαρίου, 2022 - 13:14
Τελευταία ενημέρωση: 25/01/2022 - 13:54

Τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Περιστερίου Γρηγορίου

Διαδώστε:
Τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Περιστερίου Γρηγορίου

Τα Ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Γρηγορίου τίμησαν σήμερα με Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο που τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Περιστερίου.

Με τον άγωντα τα Ονομαστήρια Μητροπολίτη συνιερούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Σύρου κ. Δωρόθεος, ο οποίος προεξήρχε στην ακολουθία του Όρθρου και στο συλλείτουργο που τελέστηκε, Φθιώτιδος κ. Συμεών και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρσινόης κ. Βασίλειος και παρισταμένων, παρά τον επικρατούντα παγετό, πολλών Κληρικών και πιστών, μεταξύ των οποίων και ο Δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης.

Το θείο λόγο κήρυξε με λόγο απλό και συνάμα θεολογικό ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος Αρχιμανδρίτης Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος, αναφερθείς στη ζωή, το έργο και τις διδαχές του σήμερα τιμωμένου Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, ειπών χαρακτηριστικά ότι Θεολόγος δεν είναι αυτός που κατέχει Πανεπιστημιακές περγαμηνές και διπλώματα, αλλά αυτός που διαθέτει καθαρότητα νοός και αγνότητα καρδίας, γενόμενος αληθώς θεοφόρος και θεολόγος, όπως ο Ιεράρχης της ταπεινής Ναζιανζού.

Τέλος, ευχήθηκε προς τον φερώνυμο αυτού Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Γρηγόριο, ο οποίος, προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας ευχαρίστησε του Αρχιερείς, τον Κλήρο και το λαό, για τη συνευχητική παρουσία τους.

Φωτογραφίες: Ιερά Μητρόπολη Σύρου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων