25/11/2021 25/11/2021 Ανακοίνωση για την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη της εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Πολυανής & Κιλκισίου, με την οποία αναγγέλλει στο Χριστεπώνυμο πλήρωμά της ότι η Ενθρόνιση του Νέου Μητροπολίτου προεστού της Ευχαριστιακής Συνάξεως, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου της εν Κιλκισίω Εκκλησίας κ. Βαρθολομαίου, θα τελεσθεί ημέρα Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 3:30 απογευματινή στον Ιερό Μητροπολιτικό...
25 Νοεμβρίου, 2021 - 16:08
Τελευταία ενημέρωση: 25/11/2021 - 16:09

Αύριο η ενθρόνιση του Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου

Διαδώστε:
Αύριο η ενθρόνιση του Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου

Ανακοίνωση για την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη της εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Πολυανής & Κιλκισίου, με την οποία αναγγέλλει στο Χριστεπώνυμο πλήρωμά της ότι η Ενθρόνιση του Νέου Μητροπολίτου προεστού της Ευχαριστιακής Συνάξεως, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου της εν Κιλκισίω Εκκλησίας κ. Βαρθολομαίου, θα τελεσθεί ημέρα Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 3:30 απογευματινή στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Σωτήρος Χριστού.

Επίσης, συστήνει στους πιστούς να παρακολουθήσουν την τέλεση της ενθρόνισης τηλεοπτικά, λόγω της κορύφωσης της έξαρσης της COVID-19, και ενημερώνει ότι την επόμενη μέρα (Σάββατο) το πρωί θα τελεσθεί η πρώτη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του νέου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου και συγχοροστατούντων δύο Αρχιερέων.

Μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, θα δεχθεί ο Σεβασμιώτατος τις ευχές των κληρικών και λαϊκών.

Ακολούθως, ήτοι στις 12 η ώρα, ο νέος Μητροπολίτης θα τελέσει τρισάγιο στους προκατόχους του Μητροπολίτες στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Λόφου, Κιλκίς, ενώ το απόγευμα, στις 6, θα τελέσει την ακολουθία του Εσπερινού των Αγίων Πεντεκαίδεκα Ιερομαρτύρων στον Ιερό Ναό της πόλεως. 

Τέλος, ανακοινώνεται ότι η Θεία Λειτουργία της Κυριακής θα αρχίσει στις 07:15 π.μ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων