12/12/2021 13/12/2021 Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών πάντων των κληρικών και των λαϊκών Αγωνιστών και Ηρώων υπέρ της πίστεως και της πατρίδος, διά την απελευθέρωση του Γένους, κατά την Εθνεγερσία του 1821 πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021, στο πρώτο Κοιμητήριο Αθηνών, στις 12:00. Στον Ιερό Κοιμητηριακό Ναό των Αγίων Θεοδώρων, πραγματοποιήθηκε η επιμνημόσυνος δέησις, προεξάρχοντος...
12 Δεκεμβρίου, 2021 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 13/12/2021 - 4:52

Εκδηλώσεις μνήμης για τους Ήρωες του 1821 παρουσία Μητροπολίτη Κιλκισίου

Διαδώστε:
Εκδηλώσεις μνήμης για τους Ήρωες του 1821 παρουσία Μητροπολίτη Κιλκισίου

Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών πάντων των κληρικών και των λαϊκών Αγωνιστών και Ηρώων υπέρ της πίστεως και της πατρίδος, διά την απελευθέρωση του Γένους, κατά την Εθνεγερσία του 1821 πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021, στο πρώτο Κοιμητήριο Αθηνών, στις 12:00.

Στον Ιερό Κοιμητηριακό Ναό των Αγίων Θεοδώρων, πραγματοποιήθηκε η επιμνημόσυνος δέησις, προεξάρχοντος του εκπροσώπου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Βαρθολομαίος διαβίβασε προς τους παρευρισκομένους την πατρική ευλογία και τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, καθώς και τον έπαινο της Εκκλησίας διά την πρωτοβουλία της επιμνημοσύνου δεήσεως, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των Συνοδικών και Περιφερειακών Εκδηλώσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Μετά το πέρας του μνημοσύνου που πραγματοποιήθηκε εντός του Ιερού Ναού σύμφωνα με τις υγειονομικές συστάσεις της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, εψάλλει τρισάγιο έμπροσθεν της προτομής του Αρχιστρατήγου Θεοδώρου Κολοκοτρώνη, εψάλλει ο εθνικός ύμνος και ευλογήθηκαν τάφοι πέριξ του προαναφερομένου, αρκετών οπλαρχηγών και αγωνιστών της Επαναστάσεως του 1821.

Στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής παρευρέθησαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Κωνσταντίνος Πλαπούτας, τα μέλη του Συλλόγου- Απόγονοι των Ηρώων της Επαναστάσεως, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ιωάννης Λοβέρδος, ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, ο πρώην υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γεώργιος Πατούλης κ.α..

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων