21/01/2022 21/01/2022 Ο Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος προεξήρχε της Θείας Μυσταγωγίας στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Μικροκάμπου παρουσία του Αντιδημάρχου Κιλκίς κ. Βλασίου Κουρτίδη, μαθητών και φιλέορτων πιστών. Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του μεταξύ άλλων τόνισε ότι ” ο Μέγας Αθανάσιος, ως στύλος της Ορθοδόξου πίστεώς μας, με τον αγιασμένο βίο του και την καθαρότητα...
21 Ιανουαρίου, 2022 - 14:34

Κιλκισίου Βαρθολομαίος: ”Ο Μέγας Αθανάσιος φωτίζει το μεγαλείο της αθανασίας”

Διαδώστε:
Κιλκισίου Βαρθολομαίος: ”Ο Μέγας Αθανάσιος φωτίζει το μεγαλείο της αθανασίας”

Ο Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος προεξήρχε της Θείας Μυσταγωγίας στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Μικροκάμπου παρουσία του Αντιδημάρχου Κιλκίς κ. Βλασίου Κουρτίδη, μαθητών και φιλέορτων πιστών. Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του μεταξύ άλλων τόνισε ότι ” ο Μέγας Αθανάσιος, ως στύλος της Ορθοδόξου πίστεώς μας, με τον αγιασμένο βίο του και την καθαρότητα της καρδιάς του, σε μια περίοδο αναταραχής, φώτισε το σκοτάδι της αιρέσεως και καθόρισε τον πνευματικό βηματισμό του Ορθοδόξου χριστιανικού πιστεύματός μας”.

Συγκεκριμένα, ο Σεβασμιώτατος είπε χαρακτηριστικά: “Ο Μέγας Αθανάσιος, ως στύλος της Ορθοδόξου πίστεώς μας, με τον αγιασμένο βίο του και την καθαρότητα της καρδιάς του, σε μια περίοδο αναταραχής, φώτισε το σκοτάδι της αιρέσεως και καθόρισε τον πνευματικό βηματισμό του Ορθοδόξου χριστιανικού πιστεύματός μας. Ο Μέγας Αθανάσιος,με την αταλάντευτη πίστη του, φωτίζει τον δρόμο προς την αθανασία, ώστε να καταργηθεί το “μηδέν” από κάθε ορίζοντα και να υπάρχει μόνον Χριστός και το ανέσπερο φώς Του,να φωτίζει κάθε σκοτάδι αιρέσεως, διχόνοιας και αποστασίας….”.

Στις 18 Ιανουαρίου 2021, πριν την λήξη της Θείας Ευχαριστίας, ο Σεβασμιώτατος βράβευσε τον Αιδεσ/τατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Νικόλαο Μιχαλόπουλο, χειροτονία του αειμνήστου προκατόχου του κυρού Ιωακείμ (του Σμυρνιώτη),το έτος 1959, για την πολυδεκαετή διακονία του στον αμπελώνα του Κυρίου και επαίνεσε τον διαδοχό του, αιδεσ/τατο πρεσβύτερο π. Κωνσταντίνο Κάκκο, για την επιμέλεια της πανηγύρεως.

Μετά την διανομή του αντιδώρου ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε ως δώρο, φιλοτέχνημα των μαθητών της 1ης και της 2ας τάξεως του Δημοτικού Σχολείου του Μικροκάμπου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων