21/06/2022 22/06/2022 Με συναισθήματα ευλάβειας οι ευσεβείς πιστοί που προσήλθαν το απόγευμα της Κυριακής 19 Ιουνίου 2022, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Κιλκίς έγιναν κοινωνοί του βίου των Μικρασιατών Αγίων παρακολουθώντας την εξαιρετική συναυλία βυζαντινής μουσικής που δόθηκε εντός του Ιερού Ναού. Ο βυζαντινός χορός του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Θεσσαλονίκης, υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου...
21 Ιουνίου, 2022 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 22/06/2022 - 3:04

Συναυλία με εκκλησιαστικούς ύμνους Μικρασιατών Αγίων στο Κιλκίς

Διαδώστε:
Συναυλία με εκκλησιαστικούς ύμνους Μικρασιατών Αγίων στο Κιλκίς

Με συναισθήματα ευλάβειας οι ευσεβείς πιστοί που προσήλθαν το απόγευμα της Κυριακής 19 Ιουνίου 2022, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Κιλκίς έγιναν κοινωνοί του βίου των Μικρασιατών Αγίων παρακολουθώντας την εξαιρετική συναυλία βυζαντινής μουσικής που δόθηκε εντός του Ιερού Ναού.

Ο βυζαντινός χορός του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Θεσσαλονίκης, υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Αλέξανδρου Δασκαλάκη, απέδωσε εκκλησιαστικούς ύμνους αφιερωμένους σε Αγίους με Μικρασιατική καταγωγή, όπως ο Όσιος Αρσένιος ο Καππαδόκης και ο Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης, ο Όσιος Δανιήλ ο Κατουνακιώτης, ο Όσιος Ιερώνυμος ο Σιμωνοπετρίτης, ο Όσιος Ιάκωβος ο Τσαλίκης αλλά και σε Αγίους που έζησαν στην Μικρασία όπως ο Άγιος Χρυσόστομος επίσκοπος Σμύρνης που αρνήθηκε να εγκαταλείψει το ποίμνιό του τις τελευταίες τραγικές στιγμές για το Μικρασιατικό Ελληνισμό και μαρτύρησε για την πίστη του, αλλά και ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσσος που έζησε και ασκήτευσε στο Προκόπι.

Στο χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος αναφέρθηκε στην Αγιοτόκο Μικρά Ασία, στις ελληνορθόδοξες ρίζες της που πότισε ο βίος και η θυσία των Αγίων και των Νεομαρτύρων. Σε ανάλογο ύφος ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης τόνισε ότι Άγιοι αυτοί αποτέλεσαν τους φωτεινούς λυχνοστάτες της μακράς εκκλησιαστικής μας παράδοσης σε περιόδους σκληρών διώξεων.

Με τη συναυλία βυζαντινής μουσικής ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου συμμετείχε στα Ελευθέρια της πόλης και στις εκδηλώσεις μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, όπως τόνισε στην προσφώνησή του ο Προϊστάμενος του ως άνω Ιερού Ναού Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Θεοδωρίδης, ο οποίος ευχαρίστησε όλους όσοι εκοπίασαν για την υλοποίηση της συγκεκριμένης εκδήλωσης.

Τη συναυλία παρακολούθησαν επίσης και ο Αρχιμανδρίτης Νικόλαος Παπαγεωργίου, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Θεσσαλονίκης, Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Βουλευτής Ν. Κιλκίς Γεώργιος Φραγγίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς Παύλος Θωμαϊδης, οι Αντιδήμαρχοι Γιάννης Χατζηαποστόλου, Αικατερίνη Γιαννακούλα – Ζιούτα, Θεμιστοκλής Κοσμίδης, Ανέστης Πογέλης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κιλκίς Αθανάσιος Καριοφύλλης και η αντιπροσωπεία του αδελφού Δήμου Λατσιών Κύπρου με επικεφαλής τον Δήμαρχο Χρίστο Πιτταρά.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων