29/07/2019 29/07/2019 Με τη συμμετοχή πολλών κληρικών και φιλαγίων προσκυνητών πραγματοποιήθηκε η Πανήγυρις του Ιερού Ναού του Αγίου Μεγαλομάρτυρος και Ιαματικού Παντελεήμονος στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου. Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως: Το εσπέρας της Παρασκευής 26ης Ιουλίου 2019 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος χοροστάτησε κατά τον Μέγα Αρχιερατικό...
29 Ιουλίου, 2019 - 16:32
Τελευταία ενημέρωση: 29/07/2019 - 16:43

Λαμπρή Πανήγυρις του Αγίου Παντελεήμονος στη Μητρ.Ρεθύμνου

Διαδώστε:
Λαμπρή Πανήγυρις του Αγίου Παντελεήμονος στη Μητρ.Ρεθύμνου

Με τη συμμετοχή πολλών κληρικών και φιλαγίων προσκυνητών πραγματοποιήθηκε η Πανήγυρις του Ιερού Ναού του Αγίου Μεγαλομάρτυρος και Ιαματικού Παντελεήμονος στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως:

Το εσπέρας της Παρασκευής 26ης Ιουλίου 2019 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος χοροστάτησε κατά τον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό. Με την ευλογία του Επισκόπου μας τον Θείο λόγο κήρυξε ο ελλογιμ. κ. Δημήτριος Κεχαγιάς, Θεολόγος. Επίσης, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τις χειροθεσίες δύο κληρικών της Μητροπόλεώς μας, του Αιδεσ. Πρωτ. Γεωργίου Γαλεράκη ως Πνευματικού και του Αιδεσ. Οικον. Γεωργίου Μανουσάκη ως Πρωτοπρεσβυτέρου, καθώς και του νεαρού ιεροψάλτου Πέτρου Κουκλάκη ως Αναγνώστου.

Το πρωί του Σαββάτου 27ης Ιουλίου 2019 τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο από τους Σεβ. Μητροπολίτες Αυστρίας κ. Αρσένιο και Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιο, ενώ παρέστη συμπροσευχόμενος ο Σεβ. Μητροπολίτης Λεοντοπόλεως κ. Γαβριήλ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. Ηγούμενοι και κληρικοί της Μητροπόλεώς μας και άλλων Επαρχιών συλλειτούργησαν με τους Αρχιερείς, μεταξύ των οποίων ο Πανοσιολ. Μέγας Ιεροκήρυξ του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Πανάρετος, ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Βαρθολομαίος, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Επανωσήφη, ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Ευφραίμ, Ηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίου Γεωργίου Αρσανίου, ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Πορφύριος, Ηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χαλέπας, ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Παρθένιος, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Ατάλης-Μπαλή και άλλοι.

Παρέστησαν επίσης Μοναχές των δύο Γυναικείων Ιερών Μονών της Μητροπόλεώς μας, ο Υφυπουργός Μεταφορών και Βουλευτής Ρεθύμνου κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου κ. Μαίρη Λιονή, ο Φρούραρχος Ρεθύμνης κ. Εμμανουήλ Μυστράκης, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ρεθύμνης κ. Γεώργιος Στεφανάκης και άλλοι εκπρόσωποι αρχών και φορέων του τόπου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, με την παράκληση του Επισκόπου μας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος τέλεσε τις εις Πρωτοπρεσβύτερον χειροθεσίες των Αιδεσ. Οικον. Ευαγγέλου Ζαφειρόπουλου και Αιδεσ. Οικον. Παναγιώτη Παπαδάκη.

Μετά το πέρας τόσο του Εσπερινού όσο και της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Ιερό Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών του κτήτορος του Επισκοπείου και του Ιερού Ναού του Αγίου Παντελεήμονος, αοιδίμου Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κυρού Τίτου, καθώς και των κτητόρων και ευεργετών Ιωσήφ και Αντιγόνης Χομπίτη και Γεωργίου Τσικόγια.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος ευχαρίστησε θερμά τους Σεβ. Αρχιερείς, τις αρχές και τον πιστό λαό που τίμησαν με την παρουσία τους την Ιερά Πανήγυρη και με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση ανακοίνωσε ότι, με την αξιοποίηση της κληρονομιάς του μακαριστού ευεργέτου Γεωργίου Τσικόγια, ολοκληρώνονται συν Θεώ οι εργασίες στο παρακείμενο «Κέντρον Πολιτισμικής και Κοινωνικής Διακονίας της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου “ΘΕΟΜΗΤΩΡ”», τα εγκαίνια του οποίου προγραμματίζονται για τον προσεχή Σεπτέμβριο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων