01/02/2021 01/02/2021 «Προσωπικότητα της χρονιάς 2021 ανακηρύχτηκε ο Αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Στέλιος Πετράκης. Τιμώμενο πρόσωπο ο καπετάνιος της ΑΝΕΚ Απόστολος Αποστολάκης» Η ευρηματική και πρωτότυπη κίνηση του προέδρου Γεωργίου Βλατάκη, με την στήριξη των μελών του Δ.Σ. , για την πρώτη διαδικτυακή κοπή πίττας του 2021, έτυχε μεγάλης απήχησης και ενθουσίασε τα μέλη του ιστορικού συλλόγου Ρεθυμνίων...
01 Φεβρουαρίου, 2021 - 22:55
Τελευταία ενημέρωση: 01/02/2021 - 23:10

Μία διαδικτυακή κοπή πίτας συναναστροφής των Ρεθυμνίων

Διαδώστε:
Μία διαδικτυακή κοπή πίτας συναναστροφής των Ρεθυμνίων

«Προσωπικότητα της χρονιάς 2021 ανακηρύχτηκε ο Αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Στέλιος Πετράκης. Τιμώμενο πρόσωπο ο καπετάνιος της ΑΝΕΚ Απόστολος Αποστολάκης»

Η ευρηματική και πρωτότυπη κίνηση του προέδρου Γεωργίου Βλατάκη, με την στήριξη των μελών του Δ.Σ. , για την πρώτη διαδικτυακή κοπή πίττας του 2021, έτυχε μεγάλης απήχησης και ενθουσίασε τα μέλη του ιστορικού συλλόγου Ρεθυμνίων Αττικής «ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ».  Αν και η διαδικτυακή εκδήλωση δεν συγκρίνεται με την ζώσα εκδήλωση της συναναστροφής των Ρεθυμνίων, εντούτοις υπήρξε μία λύση, ώστε να έρθουν τα μέλη πιο κοντά με ασφαλή τρόπο.

Τέτοια περίοδο ο πρόεδρος κ. Γ. Βλατάκης και τα μέλη του ΔΣ προετοιμάζονταν πυρετωδώς για την μεγαλειώδη εκδήλωση της κοπής πίττας του Αγ. Βασιλείου, που ελάμβανε χώρα στην μεγάλη αίθουσα του πολυτελούς ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετάνια στο Σύνταγμα της Αθήνας. Η εκδήλωση αυτή συγκέντρωνε όλους τους απόδημους Ρεθεμνιώτες και τα τελευταία 15 χρόνια αποτελεί το ωραιότερο συναπάντημα υψηλού επιπέδου των Ρεθεμνιωτών στο κλεινόν άστυ. Τόσο πολύ που κατέκλυζαν την μεγάλη αίθουσα των 400 ατόμων , ενώ πλήθος Ρεθεμνιωτών έκλειναν θέσεις όπου κατέφθαναν από το Ρέθυμνο.

 

 

Έτσι πιστοί στο ραντεβού στις 30 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 17:00 , συνδέθηκαν διαδικτυακά για την κοπή πίττας του 2021 , με βάση το δικηγορικό γραφείο του προέδρου κου Γ. Βλατάκη , τόσο με τα μέλη των αποδήμων Ρεθεμνιωτών της Αττικής όσο και του εξωτερικού. Αυτή τη διαφορετική χρονιά είμαστε σε απόσταση αλλά ίσως πιο κοντά από ποτέ τόνισε στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος . Στεκόμαστε ενωμένοι , ξανα-ανακαλύπτοντας νέες αξίες υπομονής, κοινής ευθύνης και ελπίδας για έναν καλύτερο διαφορετικό κόσμο.

Μαζί με την κοπή πίττας δήλωσε ο πρόεδρος ότι εγκαινιάζονται οι εκδηλώσεις για την επέτειο των 200 ετών από το 1821 και τα 80 χρόνια από την Μάχη της Κρήτης. Τρεις Ιερές Μονές θα είναι η βάση των εορτασμών ήτοι του Αρκαδίου, Πρέβελη και Αγ. Πνεύματος Κισσού, υπο τον τίτλο « ΦΛΕΓΟΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΜΗ ΚΑΤΑΚΑΙΟΜΕΝΕΣ» ,όπου έχουμε ήδη στείλει από δύο σημαίες του 1821 ώστε να αναρτηθούν καθ’ όλη την διάρκεια του έτους σε κάθε Μονή.

Επίσης, είχαν την τιμή να ευλογήσει την πίττα του Αγ. Βασιλείου ο Πανοσιολογιώτατος Αρχ. Π. Πλάτων Κρικρής εκ του ιδιαιτέρου γραφείου του Αρχιεπισκόπου Αθηνών & πάσης Ελλάδος κου Ιερωνύμου.

Πολλές προσωπικότητες φιλοξενήθηκαν επιλεκτικά λόγω του περιορισμένου χρόνου και έστειλαν ευχές.

Στην διαδικτυακή αυτή συνάντηση προσκλήθηκαν και ανταποκρίθηκαν: Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθυμνης & Αυλοποτάμου κος Ευγένιος , ο οποίος πάντοτε λαμπρύνει με την παρουσία του και τον μεστό – παρηγορητικό λόγο του την εκδήλωση . Η Ρεθύμνια βουλευτής Αθηνών κα Όλγα Κεφαλογιάννη , η αντιπεριφερειάρχης κα Μαίρη Λιονή, ο δήμαρχος Ρεθύμνου κος Γεώργιος Μαρινάκης .

 

 

 

Δύο Ρεθυμνιώτικες προσωπικότητες τίμησε ο σύλλογος για το 2021 . Τον καπετάνιο Απόστολο Ν. Αποστολάκη της ΑΝΕΚ για τους ασφαλείς χειρισμούς του σχετικά με την μεταφορά 260 ατόμων με COVID-19.

Προσωπικότητα της χρονιάς 2021 ανακήρυξε τον Αντιναύαρχο κο Στυλιανό Πετράκη Αρχηγό ΓΕΝ , λόγω της ευκλεούς και άρτιας οργάνωσης του Ναυτικού Στόλου και των κατάλληλων χειρισμών του περί της ευσταθείας της θαλάσσιας περιοχής της πατρίδας μας , προάγοντας και διατηρώντας την ειρήνη, αλλά και του υψηλού αξιώματος που έχει επάξια λάβει ως Αρχηγός ΓΕΝ.

Η Ειρήνη Δερέμπεη και ο Κάρολος Κουκλάκης μας γαλήνεψαν με το ωραίο πρωτοχρονιάτικό τραγούδι παίζοντας θιαμπιόλι και μπουλγαρί.
Τιμήθηκαν όπως κάθε χρόνο δύο νέοι για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ ήτοι ο Εμμανουήλ Λιαναντωνάκης του Σταύρου (Φυσικό τμήμα Παν. Κρήτης) και ο Ιωάννης Αναγνωστόπουλος ( Νομική Αθηνών ) εγγονός Αντιγόνης Μισιρλή.

Από την κλήρωση των λαχνών κέρδισαν εξαιρετικά δώρα από την καθηγ. χαρακτ. Ελένη Τζιφακη , την Αριστέα Βερνάδου και την ΑΝΕΚ.

Λόγω του ότι ο Ηγούμενος της Ι. Μονής Αγ. Πνεύματος Κισσού Αρχιμ. Βαρθολομαίος Ξερουδάκης, παρά το ότι έγινε σύνδεση, δεν ακούστηκε (λόγω προβλήματος του διαδικτύου ), παραθέτουμε τον χαιρετισμό του:

«Σεβασμιώτατε, αγαπητέ μας κύριε Βλατάκη, οικοδεσπότη της όμορφης αυτής διαδικτυακής εκδηλώσεως, αξιότιμοι κυρίες και κύριοι, είναι μεγάλη η τιμή και η περηφάνια που εκπροσωπώντας την Ιστορική Μονή του Αγίου Πνεύματος ως Ηγούμενος της, βρίσκομαι ανάμεσα σας για πρώτη φορά, έστω και εκ του μακρόθεν, καθώς οι συγκυρίες επιβάλλουν. Ας ευχηθούμε σύντομα να καλυτερέψουν και του χρόνου πρώτα ο Θεός να ανταμώσουμε εκ του σύνεγγυς.

Ευχή μου για το νέο έτος με την αφορμή της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Αγιοβασιλόπιτας του ιστορικού και σπουδαίου συλλόγου μας το ‘’ΑΡΚΑΔΙ’’ είναι να καταφέρουμε η ανθρωπότητα και ο καθένας ξεχωριστά από το μετερίζι του, να αναθεωρήσουμε και να ιεραρχήσουμε εκ νέου τις προτεραιότητες μας και να καταφέρουμε να επαναπροσδιορίσουμε την ελπίδα μας εκεί που πρέπει αρχικώς και έπειτα στις δυνατότητες μας. Μπορεί να ακούγεται τετριμμένο, κλισέ όπως λένε στην αλλοδαπή, αλλά φοβάμαι πως δεν είναι! Επενδύσαμε στις γνώσεις, στον εαυτό μας, στις ανθρώπινες δυνατότητες και το μόνο που καταφέραμε ίσως είναι να μεγαλώσει ο καθρέπτης μας, ξεχνώντας ότι είμαστε πεπερασμένοι. Οι θυμοσοφία του λαού μας λέει ότι όταν οι άνθρωποι κάνουν σχέδια ο Θεός γελά… γι αυτό λοιπόν, για να μην μακρηγορώ αλλά και για να επανέλθω στην ΄΄ευχή΄΄ που πρέπει να απευθύνω σε όλους μας για το νέο χρόνο που ήδη διανύουμε και έχοντας πλέον τη σκληρή εμπειρία του περασμένου, που μας απογύμνωσε εντελώς, ας σταθούμε εις το εξής με πίστη και ελπίδα πρωτίστως στο Θεό και έπειτα στην ανθρώπινη δυνατότητα και ας κατευθύνουμε την εμπιστοσύνη μας στην Θεία πρόνοιά Του, αν δε θέλουμε να ξαναζήσουμε τέτοιου είδους απογοητεύσεις.

Συγχαίρω και από την πλευρά μου τον άξιο έπαινο στις δύο Προσωπικότητες της Χρονιάς που τιμήσετε πολύ εύστοχα ευχόμενος υγεία και αντοχές στο έργο τους.

Τέλος, όσον αφορά την εφετινή επέτειο των 200 χρόνων από την Εθνική παλιγγενεσία της Ελληνικής μας υποστάσεως και τους εορτασμούς της, εύχομαι πραγματικά να καλλιεργηθούν και καρποφορήσουν σ όλων μας τις συνειδήσεις, τα ιδανικά αυτά που κατείχαν οι πρόγονοι μας και με μόνα εφόδια την ελπίδα τους στο Θεό και ελάχιστο μπαρούτι στα θηκάρια τους άρχισαν χωρίς οιωνούς το σηκωμό απέναντι στο θηρίο, ως άλλος Δαυίδ απέναντι στο Γολιάθ. Πίστη λοιπόν στο Θεό, Ελπίδα στην πρόνοιά Του, αγάπη μεταξύ μας και εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας. Καλή Χρονιά!»

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων