10/03/2023 10/03/2023 Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος μετέβη στις 8 Μαρτίου, στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χαλέπας Μυλοποτάμου, στο Καθολικό της οποίας τέλεσε την Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων. Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος, κατόπιν πρότασης του Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη Πορφυρίου Αουάντ, Καθηγουμένου της Μονής, τέλεσε την εις Αναγνώστην...
10 Μαρτίου, 2023 - 9:18
Τελευταία ενημέρωση: 10/03/2023 - 9:44

Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Μεταμόρφωσης του Σωτήρος Χαλεπάς

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Μεταμόρφωσης του Σωτήρος Χαλεπάς

Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος μετέβη στις 8 Μαρτίου, στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χαλέπας Μυλοποτάμου, στο Καθολικό της οποίας τέλεσε την Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος, κατόπιν πρότασης του Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη Πορφυρίου Αουάντ, Καθηγουμένου της Μονής, τέλεσε την εις Αναγνώστην χειροθεσία του κ. Γεωργίου Αρετίνη, ο οποίος διακονεί το Ιερό Αναλόγιο της Μονής και όμορων Ενοριών επί σειρά ετών.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Πρόδρομος, στη σύντομη προσλαλιά του, αναφέρθηκε στη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων, η οποία εκφράζει τον πόθο των Χριστιανών να κοινωνούν τακτικά του Σώματος και του Αίματος του Χριστού μέσα στην ευλογημένη περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, και προέτρεψε όλους τους πιστούς να προσεγγίζομε την Χάρη και το έλεος του Θεού με αυτόν τον διαρκή καρδιακό πόθο της ένωσης μαζί Του.

Ακόμη ο Σεβασμιώτατος χαιρέτισε τον Καθηγούμενο για το επιτελούμενο στην Ιερά Μονή έργο, καθώς και τους πολυπληθείς προσκυνητές, οι οποίοι πάντοτε περιβάλλουν με αγάπη και στοργή το ιστορικό τούτο Ιερό Μοναστήρι.

Μετά το πέρας της ακολουθίας, προσφέρθηκε κέρασμα προς όλους τους προσκυνητές της Ιεράς Μονής.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων