02/03/2023 02/03/2023 Προσευχή στις Ιερές Μονές και στους Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου για τα θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη. Κατόπιν του τραγικού και πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος, που συνέβη το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023 στα Τέμπη και το οποίο έχει συγκλονίσει όλη την πατρίδα μας, και ως ένδειξη συμπαράστασης και συμμετοχής στον...
02 Μαρτίου, 2023 - 15:08
Τελευταία ενημέρωση: 02/03/2023 - 14:13

Προσευχή για τα θύματα στα Τέμπη σε Μονές και Ενορίες της Μητρόπολης Ρεθύμνης

Διαδώστε:
Προσευχή για τα θύματα στα Τέμπη σε Μονές και Ενορίες της Μητρόπολης Ρεθύμνης

Προσευχή στις Ιερές Μονές και στους Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου για τα θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη.

Κατόπιν του τραγικού και πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος, που συνέβη το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023 στα Τέμπη και το οποίο έχει συγκλονίσει όλη την πατρίδα μας, και ως ένδειξη συμπαράστασης και συμμετοχής στον πόνο όλων των ανθρώπων που επλήγησαν από αυτήν την ανείπωτη τραγωδία, μάλιστα δε των γονέων που έχασαν τα παιδιά τους σε αυτήν, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος απέστειλε Εγκύκλιο Σημείωμα σε όλες τις Ιερές Μονές και τις Ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεvw προκειμένου να τελεσθούν Ιερό Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θυμάτων του δυστυχήματος αυτού προ της απολύσεως της ακολουθίας των Α΄ Χαιρετισμών, το εσπέρας της Παρασκευής, 3ης Μαρτίου 2023, καθώς και δέηση υπέρ αποκαταστάσεως της υγείας των τραυματιών, προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας της Κυριακής της Ορθοδοξίας, 5ης Μαρτίου 2023.

Με τον τρόπο αυτό, η Τοπική Εκκλησία συμμετέχει στο εθνικό πένθος και προσευχητικά συμπαρίσταται και επιστηρίζει τους συνανθρώπους μας, θύματα αυτής της μεγάλης εθνικής τραγωδίας, ευχόμενη ο Θεός να αναπαύσει τις ψυχές των κεκοιμημένων, να χαρίσει την άνωθεν παρηγορία στους οικείους τους και να θεραπεύσει σωματικά και ψυχικά τους τραυματίες αυτού του θλιβερού και καταστρεπτικού γεγονότος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων