23/01/2023 23/01/2023 Το πρωί Κυριακής, 22ας Ιανουαρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης της πόλεως Ρεθύμνης και τέλεσε το 40ήμερο Ιερό Μνημόσυνο της μακαριστής Ζαφειρένιας και το ετήσιο Ιερό Μνημόσυνο της μακαριστής Γεωργίας, που έφυγαν από τον παρόντα...
23 Ιανουαρίου, 2023 - 13:30
Τελευταία ενημέρωση: 23/01/2023 - 13:32

Στον εορτασμό του Οσίου Βησσαρίωνα αναφέρθηκε ο Ρεθύμνης Πρόδρομος

Διαδώστε:
Στον εορτασμό του Οσίου Βησσαρίωνα αναφέρθηκε ο Ρεθύμνης Πρόδρομος

Το πρωί Κυριακής, 22ας Ιανουαρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης της πόλεως Ρεθύμνης και τέλεσε το 40ήμερο Ιερό Μνημόσυνο της μακαριστής Ζαφειρένιας και το ετήσιο Ιερό Μνημόσυνο της μακαριστής Γεωργίας, που έφυγαν από τον παρόντα κόσμο πρόωρα και σε μικρή ηλικία, και οι οποίες, καθεμιά από την έπαλξή της, υπηρέτησαν τον ανθρώπινο πόνο, το πολυτίμητο αγαθό της υγείας, με ανθρωπιά, αγάπη και θυσιαστικό πνεύμα και φρόνημα.

Ο Σεβασμιώτατος, στην προσλαλιά του προς το πυκνό εκκλησίασμα και προς τους οικείους και συγγενείς, αναφέρθηκε στην μετά θάνατον ζωή και στην ανάσταση και παρεκάλεσε όλους τους ανθρώπους υπό αυτό το πρίσμα να αντιμετωπίζουν το γεγονός του θανάτου και διά της προσευχής να βρίσκονται σε διαρκή κοινωνία, μέσα στην Αγία μας Εκκλησία, με τα προσφιλή τους πρόσωπα.

Ο Σεβασμιώτατος μνημόνευσε ιδιαίτερα και το γεγονός του πρώτου εορτασμού της μνήμης του Οσίου Πατρός ημών Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου, του οποίου η μνήμη για πρώτη φορά εορτάσθηκε σήμερα στην Ορθόδοξη Εκκλησία, μετά την πρόσφατη αγιοκατάταξή του από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, κατόπιν προτάσεως της Αγιωτάτης Εκκλησίας της Ελλάδος, με τη μέριμνα και τη φροντίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών, τονίζοντας ότι και στους δύσκολους τούτους καιρούς η Εκκλησία μας δεν παύει να αποτελεί εργαστήριο αγιότητος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων